ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

"Ενιαίο Οικονομικό και Αμυντικό Δόγμα" Ελλάδας- Κύπρου….


Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου  και με αιτία τη νέα επίθεση του γερμανικού Ράϊχ εναντίον της Κύπρου, το ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά   εξέδωσε ανακοίνωση ,   υποστηρίζοντας ένα νέο , όχι μόνο αμυντικό αλλά και οικονομικό δόγμα μεταξύ Ελλάδας -Κύπρου. Πιστεύω ότι οι Αριστεροί Πατριώτες και Δημοκράτες που αποτελούν τον κύριο κορμό του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  έχουν πλέον προϊδεαστεί για μια πιο ριζοσπαστική λύση, όπως είναι η "άλλη" Ένωση  του ευρωπαϊκού Νότου. Κι ακόμη  ότι αυτό το καθήκον επιτάσσει  ως αφετηρία όχι μια απλή προσέγγιση και διακηρυξιολογία  μαζί με τα αριστερά κόμματα  του Νότου - που ούτως ή άλλως έχουν περιορισμένη εμβέλεια - αλλά την άμεση συσπείρωση με ευρύτατες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της λαϊκής δεξιάς....
Ιδού η ανακοίνωση του ΔΗΚΚΙ :   

«Ο ασύμμετρος πόλεμος που έχει εξαπολυθεί απ΄ το Γερμανικό Οικονομικό Ράιχ και τις «αγορές» κατά της Κύπρου αποτελεί ταυτόχρονο πλήγμα κατά της χώρας μας και του Ελληνισμού και προάγγελο νέων δεινών για όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο.

Στην Κύπρο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο παραβιάζοντας τα «ιερά και τα όσια» του συστήματος , κατάσχοντας τραπεζικές καταθέσεις προκειμένου να αρπάξουν τον ορυκτό της πλούτο (Γερμανία) και να προχωρήσουν στην επέκταση του Αττίλα στον Νότο (ΗΠΑ).

Ένα τέτοιο ασύμμετρο χτύπημα πρέπει να αναμένουμε ότι η Νέα Τάξη πραγμάτων, η «ιερά συμμαχία» ΗΠΑ - Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιχειρήσει και κατά της χώρας μας. Γιατί η ζώνη Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη είναι γεωπολιτικά ενιαία και ο Τουρκικός επεκτατισμός με το «μισά – μισά!» που εκστόμισε πρόσφατα ο Ερντογάν για το Αιγαίο,  μπορεί κάλλιστα να πάρει την θέση που είχαν Σόιμπλε και Λαγκάρντ στο χτύπημα της Κύπρου.



 Το πολιτικό πρόβλημα όμως, μαζί με το βαρύ πλήγμα στη Κύπρο, είναι ότι παρά τo πογκρόμ της εξαθλίωσης και της ποδοπάτησης της εθνικής κυριαρχίας και του Συντάγματος με πρόνοιες της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας και ενώ το πάλαι ποτέ κραταιό δικομματικό μπλοκ έχει περιπέσει σε γενική ανυποληψία, δεν εμφανίζεται το ανάλογο κίνημα αντίστασης και ανατροπής.

Ας γίνει το βροντερό ΟΧΙ του λαού της Κύπρου αιτία για να ξεπερασθεί αυτή η αντίφαση. Ας γίνει το πλήγμα που δέχθηκε η Κύπρος πλήγμα αφύπνισης για τον Ελλαδικό χώρο,  όπως έγινε το πλήγμα του κανονικού και όχι ασύμμετρου πολέμου το ΄74 αιτία αφύπνισης για τον Ελλαδικό χώρο και τον Ελληνισμό : Τούτη τη φορά με ένα «Ενιαίο Οικονομικό και Αμυντικό Δόγμα» Ελλάδας και Κύπρου ενάντια στην Ευρωζώνη, την τρόικα και την Αμερικανοτουρκική απειλή που ζητάει να βάψει γκρίζα τη ζώνη Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την επέτειο και τις παραδόσεις του ΄21 που προδόθηκαν για μία ακόμη φορά με τα Μνημόνια και τις Δανειακές των εξωνημένων ηγεσιών Ελλάδας και Κύπρου.

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ