ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Το ΤΕΕ, οι «επίορκοι» και η σαχλαμάρα (για να μη πούμε τίποτε χειρότερο….)που πάει σύννεφο…..

Οι νοήμονες πολίτες αυτής της χώρας, ακούνε διάφορους νεολογισμούς της εποχής των μνημονίων και φρίττουν από το εύρος και το βάθος της βλακείας  που εξωτερικεύουν…

Άκουσον-άκουσον : «Ρώσοι ολιγάρχες»…Αναρωτιέμαι ποιος μακάκας ξεφούρνισε  αυτή τη μακακία και τι ήθελε να υπαινιχθεί : Μήπως ότι οι νεόπλουτοι της μετασοβιετικής εποχής είναι χειρότεροι από τους δυτικούς νεοκανίβαλους ; Μα είναι γνωστό  σε όσους ανθρώπους στοιχειωδώς κοινωνιολογίζονται, ότι ο σύγχρονος καπιταλισμός έχει μια εγγενή λούμπεν δυναμική, αλλού μεν σφάζοντας απροκάλυπτα, αλλού δε σφάζοντας συγκεκαλυμμένα – όρα περίπτωση  σφαγής δια του βάμβακος με τις δωροδοκίες της Siemens…Θα πρότεινα επομένως σε όσους θέλουν να απαξιώσουν τους Ρώσους πλουτοκράτες, να δηλώνουν ευθέως την απέχθειά τους και να πάψουν να υπαινίσσονται ότι ΔΕΝ είναι τα ίδια σκατά….

Μια δεύτερη σαχλαμάρα που κάποιοι αναίσχυντα τοποθετούν στη στοματική τους κοιλότητα είναι αυτή περί «επιόρκων» δημοσίων υπαλλήλων… «Επίορκος» είναι αυτός που παραβιάζει έναν όρκο και  μια υπόσχεση προς την κοινωνία, οπότε τρέχα γύρευε : Αυτοί που ψεύδονταν από μήνα σε μήνα και από εβδομάδα σε εβδομάδα, αυτοί που εδώ και τρία  χρόνια μιλούσαν κατ’ εξακολούθηση  «για τα τελευταία μέτρα», τι ήταν ; Και πως τολμούν τώρα να διυλίζουν τον κώνωπα των άλλων και να καταπίνουν την δική τους κάμηλο, πως τολμούν να παραβιάζουν τη διαχρονική αρχή της «αναλογικότητας» των ποινών και κυρώσεων, ζητώντας τα ρέστα από εδώ  και κει ;

 Άποψή μου, και την λέω :  Ούτε καν  τον Τσοχατζόπουλο δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να εγκαλέσουν, αυτοί, οι χρήστες τέτοιων ηλιθιοκεντρικών όρων όπως «Επίορκος Δημόσιος Υπάλληλος…»

Όμως ας προσέξουμε την ανακοίνωση του ΤΕΕ όπως καταχωρείται στο http://www.greekarchitects.gr/gr/αντιπαραθεσεις/δήθεν-επίορκοιεπιστολή-τεε-id7149

Εκεί το ΤΕΕ δίνει κάποια παραδείγματα επιβολής κυρώσεων σε υπαλλήλους , παρά το τεκμήριο της αθωότητας :


1. Για ατυχήματα σε λακκούβες οδοστρώματος
2. Για ανάθεση έργου που βαφτίστηκε προμήθεια από διοίκηση Οργανισμού, επειδή η τεχνική Υπηρεσία, χωρίς καμιά εμπλοκή ή εισήγηση, δεν κατήγγειλε τη διοίκηση του Οργανισμού
3. Για μήνυση ή καταγγελία πολιτών στους αρμόδιους μηχανικούς για νόμιμη άδεια ανέγερσης του νέου κτηρίου
4. Για εκκρεμείς δικαστικές ποινικές αποφάσεις σε αντικείμενα άσχετα με την Υπηρεσία.


Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση του ΤΕΕ γι αυτούς που αποθρασυμένοι εκπληρώνουν την υπό Ιωάννη Μηλιώκα  τραγουδιστική προφητεία : «Να δεις που κάποτε, θα μας πούνε και μακάκες….»




 

Γιατί τόσος θόρυβος από το ένοχο και σε απολογία πολιτικό σύστημα;
• Ποιος ευθύνεται για τη σύνθεση και τη λειτουργία των πειθαρχικών των υπηρεσιακών Συμβουλίων του δημοσίου;
• Ποιος ψηφίζει τους Νόμους;
• Ποιος ήθελε και συνεχίζει να θέλει τον έλεγχο των υπηρεσιακών πειθαρχικών Συμβουλίων;
• Ποιος επέλεξε για δεκαετίες τα υπηρεσιακά και τα πειθαρχικά Συμβούλια να είναι κοινά, μέχρι τον προ διετίας Ν. 4057/ 2012 και ποιος ευθύνεται για τη μη λειτουργία του νέου Νόμου εδώ και έναν χρόνο;
• Ποιος ευθύνεται για την ελαστικοποίηση αξιολογήσεων, τοποθετήσεων και ποινών, για προστασία ημέτερων και πρόθυμων υπηρεσιακών παραγόντων;



Για μια ακόμη φορά, αντί να απολογούνται, κατηγορούν.
Για μια ακόμη φορά βαφτίζουν το κρέας ψάρι, για να αποφύγουν την εύλογη κριτική για τα όσα ψήφισαν στο μνημόνιο III, του άρθρου μόνου, του Ν. 4093/2012.
Η αλήθεια ως συνήθως είναι άλλη· η ενοχή του πολιτικού συστήματος για γενικότερη συγκάλυψη, οι ευθύνες για το τσαλάκωμα στοιχειωδών συνταγματικών επιταγών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του άρθρου μόνου του Ν. 4093/2012 που προβλέπει στην παράγραφο Z.3 την «αργία» στο πλαίσιο της πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας και η προθυμία για τυφλή υπακοή στην τρόικα και τις απολύσεις επίορκων που έπρεπε να είχαν απολυθεί χρόνια και δήθεν επίορκων που θα καλύψουν τα επιβεβλημένα νούμερα απολύσεων.



Για μια ακόμη φορά τα μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται σε αντιδιαστολή με το Σύνταγμα, αλλά και με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας.
Η Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά βαφτίζοντας το κρέας, ψάρι επιχειρεί να ικανοποιήσει τις ακραίες δογματικές θέσεις της τρόικας για απολύσεις, χρησιμοποιώντας το επικοινωνιακό άλλοθι των δήθεν επίορκων δημόσιων λειτουργών.



Δίνουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα άθλιων παράλογων αποφάσεων που θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία μηχανικούς και δημόσιους Υπαλλήλους:


1. Για ατυχήματα σε λακκούβες οδοστρώματος
2. Για ανάθεση έργου που βαφτίστηκε προμήθεια από διοίκηση Οργανισμού, επειδή η τεχνική Υπηρεσία, χωρίς καμιά εμπλοκή ή εισήγηση, δεν κατήγγειλε τη διοίκηση του Οργανισμού
3. Για μήνυση ή καταγγελία πολιτών στους αρμόδιους μηχανικούς για νόμιμη άδεια ανέγερσης του νέου κτηρίου
4. Για εκκρεμείς δικαστικές ποινικές αποφάσεις σε αντικείμενα άσχετα με την Υπηρεσία.



Σημειώνουμε ότι για τις παραπάνω «ασυγχώρητες αμαρτίες» οι συνάδελφοι δεν έχουν καταδικασθεί, ούτε πρωτόδικα ούτε τελεσίδικα, αλλά κατηγορούνται.
Σύμφωνα με το μνημόνιο III, το εκπληκτικό άρθρο μόνο του Ν.4093/2012, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, επειδή κατηγορούνται.
Σημειώνουμε, επίσης ότι η κατηγορία για παράβαση καθήκοντος με τον Ν. 4057/2012 διευρύνθηκε για όλες τις παραβάσεις υπαλληλικού καθήκοντος, που προσδιορίζεται από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν στον υπάλληλο οι κείμενες διατάξεις, εντολές και οδηγίες.
Αγαπητοί υποστηρικτές του μνημονίου I, II, III και της τρόικας:



• Θα έπρεπε στοιχειωδώς να γνωρίζατε ότι συνήθως οι δημόσιοι υπάλληλοι που καταγγέλλονται είναι αυτοί που δεν τα «παίρνουν».
• Θα έπρεπε να γνωρίζατε ότι για πολιτικές ευθύνες και ελλείψεις αναζητούνται ευθύνες σε δημόσιους λειτουργούς.
• Θα έπρεπε να γνωρίζατε ότι ο κάθε διαγωνιζόμενος ιδιώτης στην προσπάθεια να διεκδικήσει έναν διαγωνισμό στρέφεται είτε αιτιολογημένα είτε αναιτιολόγητα ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους.
• Θα έπρεπε να γνωρίζατε ότι όποιος θέλει να εκβιάσει έναν δημόσιο λειτουργό, θα καταθέτει μια μήνυση εναντίον του.
Όλα αυτά βεβαίως τα γνωρίζετε.



Όπως γνωρίζετε τα στρεβλά φαινόμενα του δημόσιου τομέα που για χρόνια εκθρέψατε.
Θα οφείλατε αν υπήρχαν ψήγματα ευθύνης να σκεφτείτε την ηθική, κοινωνική και οικονομική αποδόμηση ενός δημόσιου υπάλληλου που τίθεται «άδικα» σε αυτοδίκαιη αργία, όταν όλα τα ΜΜΕ και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαλαλούν για περιπτώσεις βιασμών, πορνογραφίας, ετεροδοσοληψίας, εκβιασμών, αθέμιτου πλουτισμού. Όταν βάζετε στην ίδια μοίρα ισοπεδώνοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ίδια κατηγορία με τον παιδεραστή όποιον καταγγέλλεται πολλές φορές άδικα.



Τις περισσότερες φορές που καταγγείλαμε συγκεκριμένους δημόσιους υπάλληλους ή προτείναμε θεσμικές αλλαγές που βάζουν τέλος στην αδιαφάνεια και τη διαφθορά αντιμετωπίσαμε την βαριά αμέλεια των αρμοδίων Υπουργείων.
Εμείς έχουμε αναλάβει τις πρωτοβουλίες για την εξυγίανση και τη θεσμική θωράκιση του κλάδου μας.
Θα είμαστε συμμέτοχοι στην τιμωρία των πραγματικών επίορκων και στην υλοποίηση θεσμικών αλλαγών αποτροπής της αδιαφάνειας και της ετεροδοσοληψίας και της αντιμετώπισης των στρεβλώσεων της γραφειοκρατίας.



Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, ούτε τον διασυρμό συναδέλφων μας ούτε την ηθική και κοινωνική τους εξόντωση, μιας και η οικονομική έχει ήδη συντελεστεί, ούτε τη συνέχιση της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συνταγματικών επιταγών.
Στο παραπάνω πλαίσιο η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αποφάσισε, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου του ΤΕΕ, Χ. Σπίρτζη, και παρά τη συνεχιζόμενη κυβερνητική τακτική της μη λειτουργίας του ΤΕΕ, μέσω της αφαίρεσης των πόρων του και της καθυστέρησης έγκρισης του προϋπολογισμού του, ότι:



Έχουμε το χρέος να αντισταθούμε σε μια απίστευτης αθλιότητας διάταξη που σε πολλές περιπτώσεις θέτει σε «αυτοδίκαιη αργία» τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν χρηματίζονται, που ασκούν επιμελώς τα καθήκοντά τους προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.


Ήδη Συνάδελφοι Μηχανικοί, Δημόσιοι Υπάλληλοι, έχουν τεθεί σε αργία από καταγγελίες που δεν ευσταθούν, από δικαστικές εμπλοκές που δεν έχουν ευθύνη, από δικαστικές δυσλειτουργίες και θεσμικά κενά που ευθύνεται η Κυβέρνηση.
Με την εφαρμογή αυτής της διάταξης, ο Δημόσιος Τομέας διαλύεται, δημόσιοι Υπάλληλοι αναμφισβήτητης ηθικής υπόστασης και αξίας για τη δημόσια διοίκηση σπιλώνονται και τίθενται σε αργία. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τσακίζεται.



Για τους παραπάνω λόγους, το ΤΕΕ:


1. Συγκροτεί επιτροπή εξέτασης και καταγραφής κάθε περίπτωσης και
2. Θα επικουρεί ή θα συμμετάσχει με τη Νομική του Υπηρεσία στη Νομική κάλυψη Διπλωματούχων Μηχανικών που τίθενται σε αργία από τη διάταξη



Το ΤΕΕ δεν θα συνδράμει ούτε στη λογική της συγκάλυψης των αργυρώνητων, όπως για χρόνια το πολιτικό σύστημα έπραξε, ούτε στη λογική της συναίνεσης με μια Κυβέρνηση που νομοθετεί ενάντια στο Σύνταγμα, της συγκάλυψης της Κυβέρνησης και των αντισυνταγματικών Νόμων.


Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της κάθε γραμμής του άρθρου μόνου του Ν. 4093/2012 αποτελεί δημοκρατική ευθύνη της ελληνικής κοινωνίας και το αντίβαρο στις δήθεν διαθρωτικές αλλαγές των ανάλγητων κυβερνητικών πολιτικών.