ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σύσκεψη του προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και μια δήλωση του Τσίπρα

Μετά από τη  χθεσινή σύσκεψη του Προεδρείου του ΚΕΑ ο Αλέξης Τσίπρας  δήλωσε μεταξύ άλλων :

«Στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που έγινε σήμερα στην Αθήνα, εκτιμήσαμε ότι η  απόφαση του Eurogroup της περασμένης Κυριακής (24.3.2013) αποτελεί μια τομή και αλλαγή στρατηγικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια αλλαγή στρατηγικής που εκφράζει το στρατηγικό αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας που οδηγείται σε αυτοκαταστροφικές αποφάσεις όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά για όλη την ευρωζώνη».

Η δήλωση του Τσίπρα  περί «αυτοκαταστροφικών αποφάσεων» υπονοεί μια υφιστάμενη κοινότητα συμφερόντων και μια παραγωγή  λαθών από τη πλευρά των ηγετικών κύκλων, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει μια ευρύτατη  διαπίστωση – που εκφέρεται ενίοτε και από τον ίδιο - ότι η γερμανική  Ευρώπη ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ για την δημιουργία νεοαποικιακών καταστάσεων, δηλαδή  ξέρει τι της γίνεται   ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΛΑΘΗ  ….
Για να γίνω ακόμη πιο σαφής : Από μια ευρωπαϊκή σκοπιά, και η επίθεση του Χίτλερ εναντίον της Πολωνίας το 1939, ήταν «λάθος»,  που υπονόμευσε μάλιστα το ευρωπαϊκό πνεύμα συνεργασίας για δεκαετίες…Όμως το 1939 το προέχον και κυριαρχικό χαρακτηριστικό  της συγκυρίας, που έπρεπε να υπογραμμιστεί ξανά και ξανά, ήταν η γερμανική ΕΠΙΘΕΣΗ…