ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Kάτω η υποχρεωτική συνταξιοδότηση! Ζήτω οι συνταξιούχοι !


Αμαρτία εξομολογουμένη, δεν παύει να είναι αμαρτία…Θα ομολογήσω λοιπόν κι εγώ την αμαρτία μου, που έγκειται στην  άρνηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα της σύνταξης. Θα φανταζόμουν δηλαδή ένα σύστημα προαιρετικής συνταξιοδότησης, εξαρτώμενης από τη κοινή βούληση του συνταξιοδοτούμενου και του εργασιακού του τομέα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευγόταν ό,τι είδα με τα μάτια μου να πραγματώνεται κάτω από  τις συνθήκες της τροϊκανής δικτατορίας :   δηλαδή την έξωση ανθρώπων από το εργασιακό πεδίο μαζί με όλο το σύμπαν των γνώσεων και δεξιοτήτων που είχαν αποκτήσει…

Η σύνταξη θα μπορούσε να είναι προαιρετική, διαθέσιμη για όσους θα ήθελαν μια νέα καριέρα ή έστω μια  μετακίνηση στον ατομικό χαβαλέ,  στην εργασιακή «αγρανάπαυση» και ξεκούραση, μετά συγκεκριμένα  χρόνια απασχόλησης. Φυσικά ένας  τέτοιος θεσμός  θα προϋπέθετε και ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, που θα ήταν ένα καθεστώς εξ ορισμού διακείμενο φιλικά στην πλήρη απασχόληση – και ένα τέτοιο καθεστώς είναι ο Σοσιαλισμός. Sorry, αγαπητοί προοδευτικοί που φαντασιώνετε ή προτείνετε πλήρη απασχόληση στο τρέχον καπιταλιστικό σύστημα : Η φαντασίωσή ή πρότασή σας είναι μάλλον ουτοπική…

Όμως  primum vivere deinde philosophare – πρώτα το ζην και μετά το φιλοσοφείν….  Αυτές οι  υπέροχες  ιδεολογικές πτήσεις δεν πρέπει να μας εμποδίζουν να βλέπουμε τους παρόντες ανθρώπους, συνταξιούχους ή υπό συνταξιοδότηση, που λεηλατούνται κανονικά από τους νεοφιλελεύθερους νεοκανίβαλους – τους τάχα κοπτόμενους υπέρ της ατομικής ιδιοκτησίας, πλην όμως αποφασισμένους να την λεηλατήσουν  αλύπητα προς όφελος της μεγάλης ατομικής ιδιοκτησίας….

Γι αυτό και συνηγορώ ανεπιφύλακτα με τη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ»  που αγωνίζεται ενάντια στη λεηλασία των ταμείων που συσσώρευσαν το βιός ανθρώπων και ανθρώπων, πολλών κλάδων και ειδικοτήτων, για πολλές δεκαετίες… Λέει η Πρωτοβουλία (www.psyntxon.blogspot.com, sintaxiouxoi@gmail.com) :

 «Η εφαρμοζόμενη από τις κυβερνήσεις (μονοκομματικές ή πολυκομματικές) μνημονιακή πολιτική από τη μια μας στερεί κατακτήσεις που κερδίσαμε με αγώνες και θυσίες για πολλές δεκαετίες και από την άλλη γεμίζει με τα αποθεματικά των ταμείων μας –εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ- τις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών….»

Η πρωτοβουλία καλεί σε συγκέντρωση σήμερα το πρωϊ, ώρα 11πμ, μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Αθήνα, Σταδίου 29)