ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ !


 Πολλοί μπορεί να σκέπτονται  ότι η  γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013  πιθανόν να μην έχει εκείνη τη δυναμική που απαιτείται , ώστε να πέσει η κυβέρνηση της εθνικής και κοινωνικής καταστροφής… Άλλοι ακόμη μπορεί να σκέπτονται ότι η γενική Απεργία  «προπονεί» τη τρόϊκα εσωτερικού  και τους μηχανισμούς καταστολής , κάνοντάς τους ικανούς  να ανταπεξέρχονται σε παρόμοιες περιστάσεις.

Και οι δυο αυτές καταστάσεις – η αίσθηση του ατελέσφορου μιας ακόμη απεργίας  και της επανάκαμψης του αντιπάλου μετά μια πρόσκαιρη δοκιμασία -  μπορεί να ισχύουν.   Όμως επίσης ισχύει το ότι οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι, ότι  επιφέρουν φθορά της κυβερνητικής παράταξης,  ότι προσθέτουν έστω και μερικούς πόντους στον υπό εκσκαφή λάκκο της….

Επομένως : Χωρίς μεγάλες προσδοκίες, αλλά και χωρίς υποτίμηση της  πολιτικής δυναμικής τέτοιων γεγονότων, πρέπει να συμμετάσχουμε και να στηρίξουμε  τη μεγάλη απεργία της 20ης Φλεβάρη. Ο  λαός λέει : Ο βρεγμένος τη βροχή δε φοβάται. Ο λαός λέει : Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι… Ο λαός λέει : Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του ώρα….

Δεν είναι μόνο οι σοφολογιότατοι, αλλά και ο λαός που  κάποτε  κάτι ξέρει….