ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

"Φθηνή" πολιτική – ακριβό πετρέλαιο….


.
Η πολιτική της τροϊκανής χούντας  είναι «φθηνή», μικρονοϊκή, βραχείας πνοής  : Είναι η ενεργειακή  πολιτική του «ακριβού πετρελαίου» με τον «Ειδικό φόρο κατανάλωσης», που κάνει τους ανθρώπους να καίνε ό,τι βολεύει περισσότερο. Σαν αποτέλεσμα φτάσαμε  εκεί που φτάσαμε σήμερα  -    δηλαδή από τη παλιά γκλαμουριάρικη χρήση των τζακιών από το ευκατάστατα κοινωνικά στρώματα και από τις σικάτες ξυλόσομπες για τους  αναχωρητές του ολικού εξηλεκτρισμού,  στη μαζική χρήση  των μεν και των δε, τζακιών και σομπών, με αποτέλεσμα τη  ρύπανση της ατμόσφαιρας και τη καταστροφή των δασών….Γιατί  «Η δόση κάνει το δηλητήριο» - κατά πως έλεγε ένα παλιό μεσαιωνικό γνωμικό… 

Σε ανακοίνωσή τους (31.12.2012) οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία  Ουζουνίδου «τα ψέλνουν κανονικά»  στους  ανεγκέφαλους  κυβερνητικούς παράγοντες, που παραγνωρίζουν την βύθιση της ποιότητας ζωής και την καταστροφή της φύσης λόγω της φορομπηχτικής  πολιτικής …….

    «Οι όψιμα ανησηχουντες κυβερνητικοί  παράγοντες για το περιβάλλον, λόγω της αύξησης των ρύπων κ αιθαλομίχλης από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες που αναγκάζονται οι πολίτες των μεγάλων πόλεων να χρησιμοποιούν για να μη πεθάνουν από το κρύο, έχουν έναν και μοναδικό δρόμο για να  αποδείξουν ότι δεν είναι υποκριτές για μια ακόμη φορά. Έστω και τώρα, «στο και δέκα», οφείλουν να ανακαλέσουν την εγκληματική τους απόφαση με την οποία αύξησαν σε εξωπραγματικά επίπεδα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και να τον επαναφέρουν στις τιμές, τουλάχιστο, του 2010. Διαφορετικά οι ρύποι θα χτυπάνε κόκκινο, η ανεξέλεγκτη και παράνομη υλοτομία θα αυξάνεται και οι άνθρωποι θα ξεπαγιάζουν καθημερινά, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη ζωή  τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καλεί –και πάλι- τους κυβερνώντες να εγκαταλείψουν τις αδιέξοδες και εγκληματικές τους επιλογές και να δώσουν τη δυνατότητα στους δοκιμαζόμενους πολίτες από τη σκληρή, αντιλαϊκή και οκονομική κυρίαρχη πολιτική, να ζεσταθούν με φθηνό πετρέλαιο.
Επίσης, οι κυβερνώντες είναι ώρα να σταματήσουν το «παραμύθι» ότι τάχα η απόφαση της αύξησης του ΕΦΚ πάρθηκε για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο του  πετρελαίου. Οι τρόποι να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων υπάρχουν και είναι γνωστοί, η πολιτική βούληση λείπει……».