ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

 Τελικά, αν περιμένει κανείς από το μπλα-μπλα των «Δομών Αλληλεγγύης», τρέχα-γύρευε….Ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχουν ειδικές «μικροφωνο - φιλικές» ανάγκες, τότε η  ιδεολογική  «φύρα» αυξάνει εκθετικά και η επιταγή «άστα σάπια»   στερείται αποτελέσματος…..

Ευτυχώς όμως, υπάρχει το ecoleft.wordpress.com (πηγή :enikos.gr) που μας μαθαίνει  τι γίνεται στην ευρύτερη κοινωνία, όχι γενικά και αόριστα  αλλά ειδικά, στο τομέα της υγείας.... Μας μαθαίνει   ότι   η Διοίκηση του ΟΑΚΑ αποκλείει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες από προγράμματα θεραπευτικής κολύμβησης,  που πραγματοποιούνται   εδώ και δέκα χρόνια.

Γράφουν οι σύλλογοι προς τους  κκ του ΟΑΚΑ :

«Αξιότιμοι κύριοι,

Οι αθλητικοί σύλλογοι προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων με τις επωνυμίες Σύλλογος Προσαρμοσμένων Αθλημάτων «Πρωτοπόροι», Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής «Ιωνάς» και Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Ιππόκαμπος» από το 2002 επί δέκα συναπτά έτη οργανώνουν και εκπονούν προγράμματα κολύμβησης για παιδιά με αναπηρία στην πισίνα καταδύσεων του Ο.Α.Κ.Α από τις 10:00 πμ μέχρι το απόγευμα στις 19:00.

Τα προγράμματα πέραν της εκμάθησης της κολύμβησης λειτουργούν θεραπευτικά για τα παιδιά μας ενώ για κάποια από αυτά αποτελεί την μόνη αθλητική τους διέξοδο.

Σε συνάντηση που είχαμε όλα τα σωματεία που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με τη Διοίκηση και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, μας ανακοινώθηκε ότι για την περίοδο 2012-2013, ο χρόνος άθλησης των σωματείων για άτομα με αναπηρία θα περιοριστεί σε πρωινές ώρες και μέχρι τις 16:00μμ, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης κάποιας διαδρομής μετά τις 20:00 μμ.

Στις δικές μας ενστάσεις -ότι και τα δικά μας παιδιά πηγαίνουν σχολείο και κατά συνέπεια η πρωινή ζώνη είναι άχρηστη για εμάς , ενώ μέχρι τις 16:00 πολλά από τα παιδιά μας δεν έχουν προλάβει να γυρίσουν από τα σχολεία που φοιτούν- η απάντηση που πήραμε από τους εκπροσώπους της Διοίκησης του ΟΑΚΑ ήταν ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων και έλλειψης πόρων θα διέθεταν προς ενοικίαση την μία διαδρομή που διέθεταν εδώ και δέκα χρόνια στα άτομα με αναπηρία.

Αντιπροτείναμε να πληρώσουμε ένα ποσό ανάλογο των δυνατοτήτων μας, αλλά η αποστομωτική απάντησή τους ήταν ότι αυτό έχει κανονιστεί εδώ και μήνες, με τα άλλα κολυμβητικά σωματεία να έχουν προαγοράσει τις διαδρομές μας, χωρίς ωστόσο να μας έχουν ενημερώσει.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει χώρος για εμάς!!!

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας, έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση που θα δώσει τέλος στην αγωνία των γονιών για τη συνέχιση των προγραμμάτων των παιδιών τους».

ΥΓ. Και κάτι «άσχετο» : Διαβάζω σε διπλανή στήλη του ecoleft  τον τίτλο μιας συνέντευξης :


Μήπως  εννοεί ο Δραγασάκης ότι το να κάνεις συγκέντρωση και να μοιράζεις το λόγο μεταξύ των ημετέρων  είναι αντιγραφή παλαιών στερεότυπων; Διόλου απίθανο….