ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Σεπτεμβρίου


 Αυτή η απεργία, που προκαλεί η  ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 26  Σεπτέμβρη 2012(συγκέντρωση 11πμ στο Πεδίο του Άρεως),  δεν έχει κανένα περιθώριο αποτυχίας. Το σκεπτικό της είναι πολιτικό- κάθε άλλο παρά στενά κομματικό – και οι βολές της πλήττουν τις νεοφιλελεύθερες συνταγές , καθώς επίσης και αυτούς που τις υπηρετούν με τα πιο βλακώδη προσχήματα….

Ανθολογώ από το κείμενο της προκήρυξης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ :

 Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ότι η συνταγή των μνημονίων είναι ΛΑΘΟΣ και ότι έχει αποτύχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική. …..

Απαιτούν να αυξηθούν εξοντωτικά τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια και τα ελάχιστα χρόνια εργασίας από τα 4.500 στα 6.000 ένσημα, γιατί αδυνατούν ή δεν θέλουν να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη
και ανασφάλιστη εργασία.


Παρότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καυτηρίαζε και κατήγγειλε στο παρελθόν τη συνταγή  των δανειστών και τόνιζε την ανάγκη επενδύσεων και ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων με ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής (βλέπε Ζάππειο 1 και Ζάππειο
2, αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις) σήμερα συζητάει τα τελείως ΑΝΤΙΘΕΤΑ.

Οι κομπογιαννίτες της Τρόικα είτε δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν και πού οδηγούν το λαό και τη χώρα ή υπηρετούν ύποπτα και ακραία μεγαλοεργοδοτικά συμφέροντα.

 η αγορά έχει οδηγηθεί σχεδόν σε στάση πληρωμών, οι εισπράξεις και τα δημόσια έσοδα παραμένουν πενιχρά, ενώ η ανάπτυξη και η απασχόληση έχουν καταβαραθρωθεί και αυτοί το ΒΙΟΛΙ τους..

Τα προνόμια των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των εφοπλιστών παραμένουν ισχυρά, ενώ τα κυκλώματα και τα καρτέλ στα καύσιμα, στα βασικά προϊόντα, στα φάρμακα και στα ιατρικά υλικά κ.λ.π. συνεχίζουν το πάρτι της κερδοσκοπίας, ξεζουμίζοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Με αυτές τις άδικες και προκλητικές πολιτικές οδηγούν τους πολίτες στην χρεοκοπία και την Ευρώπη στη διάλυση. Αυτά που μας «προσφέρουν» δεν είναι βοήθεια, αλλά ΘΗΛΕΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, χωρίς προοπτική και μέλλον.
Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως αυτές οι ΑΚΡΑΙΕΣ και ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ νεοφιλελεύθερες απαιτήσεις τροφοδοτούν και ενισχύουν ΑΚΡΑΙΕΣ κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές.



Σε αυτή  τη δύσκολη και άνιση μάχη απαιτείται η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ…. Δεν υπάρχει  η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών.