ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Από το ΛΑΟΣ έρχεται και στη κορφή Αειφόρος Ανάπτυξη….






Στη σημερινή  Ναυτεμπορική http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2194041 κοινοποιείται η μετακίνηση του κ. Γιώργου Κωνσταντινόπουλου, υποψήφιου του  ΛΑΟΣ  στις εκλογές της  6ης  Μαϊου, στη Νέα Δημοκρατία….

Είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε δήλωσή του :

«Στις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας, η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και το ευρώ , είναι εθνική υπόθεση. Αυτή την προοπτική υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία και γι αυτό ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε την έξοδο από την κρίση και την αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό στην οικολογία».

Δύο ενστάσεις σε όλα αυτά : Είναι σεβαστό  το δικαίωμα του καθενός να αλλάζει άποψη έστω και τη τελευταία στιγμή, όμως  πρέπει να μην μπερδεύει τους άλλους που εμπλέκονται στο πολιτικό παιχνίδι. Στη προκειμένη περίπτωση , είναι απολύτως χρήσιμη η    ντιρεκτίβα που ίσχυε παλαιόθεν  για την περίπτωση της γυναίκας του Καίσαρα  : Να μην είναι μόνο τίμια, αλλά και να φαίνεται !  Γι αυτό  στη περίπτωση ενός μετακινούμενου, δεν αρκεί το να  είναι  έντιμα μετακινούμενος και έντιμα πεισμένος για την «άλλη» άποψη, αλλά πρέπει και να το δείχνει στη πολιτική πιάτσα. Όμως  αυτό προφανώς δεν μπορεί να το δείξει ο κάθε κ. Κωνσταντινόπουλος, όταν επικρέμαται η υποψία της υπόγειας συναλλαγής , που δεν μπορεί ούτε να αποδειχθεί αλλά ούτε και να διαψευστεί, μέσα στο συγκεκριμένο πολιτικό μικροπεριβάλλον των ελάχιστων ωρών ως την κάλπη….

Η δεύτερη ένσταση στα λεγόμενα του κ. Κωνσταντινόπουλου, γνωστού  και ως ζωόφιλου,  αφορά  τα λεγόμενά του περί αειφόρας ανάπτυξης…Αυτός ο συνειρμός  Σαμαράς + έξοδος από την κρίση   + αειφόρος  ανάπτυξη (με οικολογία παρακαλώ !) είναι ό,τι πιο αχταρματζίδικο  κυκλοφόρησε τη τελευταία εβδομάδα !  Η χρήση  της αειφόρας ανάπτυξης για να διανθιστεί μια   αμφιλεγόμενη  πολιτική συμπεριφορά,  δεν κάνει καλό ούτε  στην πολύπαθη έννοια αλλά ούτε και στη πειστικότητα της  ιδεολογικής μεταστροφής  του λεγάμενου…