ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Κρατούνται ακόμη οι ακτιβιστές της Greenpeace !Οι ακτιβιστές της Greenpeace , που διαμαρτυρήθηκαν για τις καταστρεπτικές πρακτικές αλιείας και μηνύθηκαν,  συνεχίζουν για 3η ημέρα τη σταδιοδρομία του κρατούμενου ! Σχετική αναφορά έγινε στο  http://oikologein.blogspot.com/2012/04/greenpeace.html

Αυτή η πρωτοφανής αυστηρότητα για ανθρώπους που υπεραμύνονται του δημοσίου συμφέροντος,  προκάλεσε τη διαμαρτυρία της Άντζελας Λάζου, υπεύθυνης εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον. Να τι γράφει η Λάζου σε μια ανοικτή επιστολή :

"Τις τελευταίες τρεις μέρες, 4 φίλοι μου περνάνε τα βράδια τους στη φυλακή, κάτω από άθλιες συνθήκες. Το έγκλημά τους; Η υπεράσπιση μιας περιοχής που καθημερινά νεκρώνει από καταστροφικές πρακτικές αλιείας και βάζει σε κίνδυνο το μέλλον των θαλασσών μας και την επιβίωση χιλιάδων οικογενειών. Την Πέμπτη, σας στείλαμε ένα email την ώρα που αναλαμβάναμε ειρηνική, μη βίαιη δράση απέναντι στη μηχανότρατα ALBERTA ΙΙ, που ψάρευε μέσα στο προτεινόμενο θαλάσσιο καταφύγιο. Ζητήσαμε από τον καπετάνιο μέσω ασυρμάτου να σταματήσει την καταστροφή και να γίνει μέρος της λύσης. Ο καπετάνιος απάντησε με μήνυση εναντίον 4 ακτιβιστών μας.

Δεν φύγαμε, δεν κρυφτήκαμε και μάλιστα δεχτήκαμε να πάμε οικειοθελώς στο τμήμα.

Τα παιδιά κρατούνται εδώ και 45 ώρες από τις Λιμενικές Αρχές Πάρου και μεταφέρθηκαν χθες με χειροπέδες(!) στη Σύρο, (όπου θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα) λες και είναι οι χειρότεροι εγκληματίες!


Ο ακτιβισμός όμως ΔΕΝ είναι έγκλημα! Έγκλημα είναι να σαρώνεις τις θάλασσές ΜΑΣ από κάθε μορφή ζωής. Έγκλημα είναι να πετάς κάθε χρόνο 15.000 τόνους ψάρια πίσω στη θάλασσα νεκρά, γιατί δεν έχουν μεγάλη εμπορική αξία. Έγκλημα είναι να βάζεις σε κίνδυνο όχι μόνο το μέλλον χιλιάδων μικρών ψαράδων, αλλά και το ίδιο το δικό σου επάγγελμα, αφού σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν ψάρια να ψαρέψεις.

Όλη η υπόλοιπη ομάδα, δεν φύγαμε ποτέ και παραμένουμε κοντά στους ακτιβιστές μας που έχουν δείξει απίστευτη δύναμη μέχρι στιγμής, παρά τις δυσκολίες. Αν θες κι εσύ να δείξεις την υποστήριξη σου, μπορείς
να στείλεις το δικό σου μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά. (ΚΛΙΚ στην υπογράμμιση)