ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ως «φοροτεχνικοί»…

Στον αντιμνημονιακό αγώνα δεν περισσεύει  κανένας. Πρέπει να χαιρετίζουμε με χαρά τη μεταστροφή οποιουδήποτε πολίτη ή οποιασδήποτε συλλογικότητας,  που μπαίνει σε σκέψεις και κατανοεί τη λεηλασία  της χώρας υπό τον  ζυγό της Τρόϊκας.  Με αυτό το σκεπτικό, είδα κι εγώ με θετική διάθεση αυτό  που πρόσφατα διατύπωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι ,δηλαδή  «την ανάγκη να σταθεί επιτέλους η χώρα στα πόδια της, να πάψει να είναι όμηρος των δανειστών και να αποδεσμευθεί από τις εισπρακτικές προτεραιότητες του πολιτικού συστήματος και της τρόικας»….

Το περίεργο όμως  αρχίζει από τη στιγμή που  οι ΟΠ  έστειλαν επιστολές  με τις θέσεις τους σε πολιτικά πρόσωπα και ότι στους αποδέκτες αυτών των επιστολών – εκτός από τους Παπαρήγα, Τσίπρα, Κουβέλη, Δημαρά -   συμπεριέλαβαν και τον Βενιζέλο !

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να είναι απλή παραδρομή ή άνευ ουσίας τυπική ευγένεια . Θα μπορούσε  επίσης να είναι  δηλωτική της ανωριμότητας ενός νέου σχήματος, αν δεν υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις περί προώθησης  ενός μακρόχρονου σχεδίου σύμπραξης των ΟΠ με το ΠΑΣΟΚ-   ή εν πάση περιπτώσει με την μελλοντική  πολιτική  μετενσάρκωσή του.  Υπενθυμίζω τις περυσινές δηλώσεις επ’ αυτού από ένα πολιτικό με ειδικές επιδόσεις στην επαμφοτερίζουσα γλώσσα – τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ -  που είχε δείξει το δρόμο της συνεργασίας Οικολόγων και «Σοσιαλιστών»…

Ας κάνουμε όμως το κουνέλι γι αυτήν τη διατήρηση διαύλου επικοινωνίας με έναν από τους πιο απεχθείς  πολιτικούς της μνημονιοκρατίας, κι ας εντρυφήσουμε στη πολιτική πρωτοβουλία των ΟΠ υπό τον τίτλο : «Φορολογήστε τον πλούτο»…Από τις προτάσεις των  ΟΠ  - που είναι 6 τον αριθμό – μένει κανείς  κατάπληκτος από τη πρόταση περί  «προστασίας των θέσεων εργασίας» και περί  «ελαφρύνσεων στην υφιστάμενη φορολογία».  Αλήθεια, πιστεύουν πως αρκεί με μια «πρόταση» να ανατραπούν τα δεδομένα πάνω στα οποία βασίζεται η μνημονιακή απομύζηση  της χώρας; Και όλο το αντιμνημονιακό κίνημα που παλεύει σκληρά εδώ και δυο χρόνια , τι κάνει, μπρίκια κολλάει :  Ή είναι τόσο χαζό ώστε χρειάζεται κάποιους  έξωθεν για να μορφοποιήσουν  τη βούλησή του με «προτάσεις»;

Καλός ο αντιμνημονιακός αγώνας, καλόδεκτοι οι ενδιαφερόμενοι γι αυτόν – όχι όμως να λέει η Ι. Κοντούλη ότι οι «ΟΠ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα κατά των μνημονίων» (πότε και που; Από «μέσα τους;»). Ή  ο Μ. Τρεμόπουλος να μας πληροφορεί ότι «οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε προβλέψει την αποτυχία των Μνημονίων»…. 

Παιδιά, είναι θεμιτή η αλλαγή άποψης, πέστε ευθαρσώς ότι διαφοροποιηθήκατε σε σχέση με την επί διετία στάση σας.…   Οικολοτούμπες δεν ξεγελάνε κανένα….