ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Σοφία Σακοράφα : Πλήρης ανατροπή των Μνημονίων !



 Η Σοφία Σακοράφα συνεντευξιάζεται στην εφημερίδα ΠΡΙΝ, από τον Γιώργο Λαουτάρη. Η ανεξάρτητη βουλευτίνα ( αυτό το «η βουλευτής» μου γυρίζει τ’ άντερα…) σχολιάζει   -  κάτι παραπάνω από σωστά -   την τακτική της ΔΗΜΑΡ, προς την οποία  μεταναστεύουν ή τείνουν να μεταναστεύσουν  οπαδοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μηδέ της Δήμητρας Λιάνη εξαιρουμένης:  

– Οι αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης υποθηκεύουν για δεκαετίες τον ελληνικό λαό. Καμία λύση δεν μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στα όρια αυτών των αποφάσεων. Είναι σαφές ότι δεν επιδέχονται βελτίωση, όπως πολύ «κομψά» και «ατσαλάκωτα» επικαλείται η ΔΗΜΑΡ. Θα πρόσθετα και επικίνδυνα...

Η  Σακοράφα βάζει γυαλιά στους «υπερεπαναστάτες» που παραγνωρίζουν τη συλλογική μοίρα  ποικίλων  κοινωνικών ομάδων στον ελληνικό χώρο, υπό συνθήκες μνημονιακής δικτατορίας :

«…..εθελοτυφλούμε –και δεν καταλαβαίνω το λόγο– εάν δεν βλέπουμε ότι ο Σόιμπλε μεθοδεύει ακόμη και το χρόνο των εκλογών, εάν δεν βλέπουμε ότι το υπό γερμανικό έλεγχο χρηματοπιστωτικό ιερατείο επιχειρεί να μετατρέψει την πατρίδα μας σε κινεζοποιημένη ζώνη, εάν δεν βλέπουμε ότι ο ελληνικός λαός κάνει λόγο για κατοχή, για δωσίλογους και προδότες. Αυτή η άρνηση να δούμε και αυτήν την πλευρά είναι επιζήμια ακριβώς γιατί ενοχοποιεί τον πατριωτισμό και στερεί από την ταυτότητα της αντίστασης το διττό αναγκαίο χαρακτήρα της: Τον ταξικό και τον πατριωτικό»

Η Σακοράφα φαίνεται να συμφωνεί με το πνεύμα μιας ερώτησης που της υποβάλλει ο δημοσιογράφος του ΠΡΙΝ,  σχετικά με τη στάση των βουλευτών που καταψήφισαν το Μνημόνιο στη ψηφοφορία της 12ης Φεβρουαρίου . Δηλώνει κι αυτή ότι η  πολιτική συμπεριφορά των 22 του ΠΑΣΟΚ και των άλλων 20 της Νέας  Δημοκρατίας, που διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία,  δεν τους απαλλάσσει των αμαρτιών της διετίας..….
Πιστεύω ότι η δήλωση αυτή  ακούγεται με επιφύλαξη από  τους ανθρώπους του λαού,  αλλά και  από όσους ξέρουν καλά τη διάχυτη τάση μέρους της Αριστεράς να είναι κακόπιστη, να ενεργοποιεί επετηρίδες  και να επιδίδεται σε διχαστικές τακτικές – εκεί που πρέπει  να ανοίγει διόδους προσχώρησης «ενεργώντας   με πνεύμα ενότητας» - κατά πως τόνιζε σε πολλές περιπτώσεις   ο Μάο Τσε Τουνγκ…

Ολόκληρη η συνέντευξη