ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΛΕΧ ΒΑΛΕΣΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ….



Ο αγώνας εναντίον των Μνημονίων και της μεταμοντέρνας αποικιοκρατίας της Νέας Τάξης, όσο κι αν είναι κρίσιμος για το μέλλον του τόπου και των λαών της Ευρώπης, δεν απαλείφει την ιστορία των ανθρώπων που συμμετέχουν σ’ αυτόν. Η Ιστορία δουλεύει πάντοτε με το «point system», με έναν «ισολογισμό» και μια συνεκτίμηση θετικών και αρνητικών δράσεων, όμως όλες οι στιγμές της δεν είναι ίδιες και όλες οι συμβολές ή αποσκιρτήσεις δεν έχουν το ίδιο «ειδικό βάρος». Δεν είναι λόγου χάρη το ίδιο να κατεβαίνεις στους δρόμους και να σε μπουζουριάζει η Αστυνομία ως υπερασπιστή των λαϊκών και συνταγματικών δικαιωμάτων, με το να χαριεντίζεσαι και να διατηρείς ανοιχτή γραμμή με τα ανθρωπάρια της υποτέλειας στο ΔΝΤ…..



Σημειώνω αυτά επανερχόμενος στην περίπτωση του Νίκου Φωτόπουλου, επί του οποίου διάφοροι, μνησίκακοι και πολιτικά ιδιοτελείς, γενικώς μίζεροι, άσκησαν την επιθετική κριτική τους επικαλούμενοι παλιά πολιτικά ατοπήματα. «Παρέβλεψαν» όμως ότι στη συγκεκριμένη κατάσταση ο Φωτόπουλος είναι ένας Λεχ Βαλέσα από την ανάποδη : Ο Πολωνός συνδικαλιστής ήταν προπομπός της πολιτικής των αγορών και της επιβολής της Νέας Τάξης στη χώρα του, υπό τον μανδύα του εκσυγχρονισμού, της ανοιχτής κοινωνίας και του εκδυτικισμού. Αντίθετα ο Φωτόπουλος ορθώνεται ενάντια στην αξίωση των αγορών να κυριαρχήσουν και να φέρουν τα πάνω –κάτω, δημιουργώντας όχι βέβαια καταστάσεις τελεσίδικες - γιατί στην ιστορία δεν ισχύει καμιά τελεσιδικία - αλλά πάντως μη αντιστρεπτές για πολλά χρόνια…



Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 8.30 πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μαζί με άλλα 14 άτομα – καταληψίες των γραφείων της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων 196 – θα δικαστούν για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας , ένας δε από αυτούς και για αντίσταση κατά της αρχής….Σχετικά με την υπόθεση αυτή είπε ο Φωτόπουλος :


«…... Αν η παρανομία μας είναι ότι αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο, τον μεροκαματιάρη και τον χαμηλοσυνταξιούχο, τότε χίλιες φορές να είμαστε παράνομοι. Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, μετά τις αντιδράσεις της κοινωνίας, αλλά και την απάντηση - κόλαφο του Γερμανού επίτροπου Ενέργειας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα, λόγω μη πληρωμής φόρων, αλλά και της Συνηγόρου του Πολίτη, που τόνισε ότι μια τέτοια ενέργεια κινείται εκτός ορίων συνταγματικότητας, να πάρει εδώ και τώρα πίσω την κατάπτυστη και αντικοινωνική της απόφαση»

Λέω κι εγώ : Οι τέτοιες δηλώσεις δεν συνιστούν «αντιμνημονιακή ρητορεία» ή δημόσιες σχέσεις . Αντίθετα είναι επιστέγασμα χειροπιαστών αγώνων, που θα καθορίσουν το μέλλον του λαού και της χώρας….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου