ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο Καμίνης και ares, mares, kukunares





Στον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη έχω ασκήσει κριτική για διάφορα ζητήματα. Το τελευταίο από αυτά σχετιζόταν με τη διαχείριση των ανθρώπινων απoβλήτων..… Εν ολίγοις επεσήμανα την απουσία WC στον ευρύτερο χώρο του αθηναϊκού κέντρου, ιδιαίτερα στο χώρο του Ζαππείου και στην οδό Τοσίτσα  , όπου συχνάζουν εξαρτημένα άτομα. http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2011/11/blog-post_22.html 

Με αφορμή αυτές τις επισημάνσεις ανακάλεσα στη μνήμη μου  μια περασμένη εποχή, ελκυστική και «νοσταλγίσιμη»  από ορισμένες απόψεις, αλλά από κάποιες άλλες φρικτή και απωθητική :  Ήταν η εποχή των πινακίδων  στη δημόσια συγκοινωνία που έγραφαν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΤΥΕΙΝ , όταν  οι περισσότερες   τουαλέτες δημοσίας χρήσεως βρίσκονταν σε τόσο άθλια  κατάσταση , ώστε να ευθύνονται για τη δυσκοιλιότητα των πιο ευαίσθητων ! Και αναρωτιόμουν, με βάση ορισμένα  δείγματα  απραξίας της τρέχουσας  δημοτικής εξουσίας, αν είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζήσουμε αυτές τις βρωμιές και δυσωδίες στην νέα εποχή των Μνημονίων….

Τον κύριο Καμίνη  δεν  τον  υποστήριξα στις περυσινές εκλογές, αλλά σημείωσα πάντως το στυλ  ορισμένων υποστηρικτών του. Μια τέτοια περίπτωση εκφράζεται σε  ένα σημείωμα του Άλκη Γαλδαδά   υπό τον τίτλο «Η γνώση της ημέρας : Το μπαλόνι ξεφουσκώνει», που δημοσιεύεται στο http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10593

Θαυμάστε την διαδρομή της σκέψης του ΑΓ, με την οποία  κηρύσσει «ξεφουσκωμένο» τον   Δήμαρχο της Αθήνας !

«Ο φλοιός της Γης ανάμεσα στα άλλα περιέχει Ουράνιο και Θόριο. Αυτά είναι ραδιενεργά στοιχεία όπως λέμε -  άρα κάποια στιγμή τα άτομά τους διασπώνται. Διαλύονται δηλαδή κατά κάποιο τρόπο εκπέμποντας Άλφα σωματίδια. Δηλαδή ένα ζευγάρι πρωτόνια και ένα ζευγάρι νετρόνια σφιχτά δεμένα μεταξύ τους. Όταν συναντήσουν ένα ζευγάρι ηλεκτρονίων φτιάχνουν ένα άτομο Ηλίου. Αυτό το ελαφρύ και αδρανές αέριο συσσωρεύεται εκεί που υπάρχει και πετρέλαιο από όπου το συλλέγουν και το χρησιμοποιούν ακόμη και για να γεμίζουν εκείνα τα παιδικά μπαλόνια που όταν τα αγοράζεις θέλουν όλο να φεύγουν προς τα επάνω αλλά μετά από κάποιο καιρό αρχίζουν να σέρνονται στο πάτωμα και δεν ξέρεις τι να κάνεις μαζί τους.
Πέρυσι τέτοιο καιρό αγόρασα κι εγώ ένα τέτοιο μπαλόνι. Έγραφε απέξω «Καμίνης». Δώδεκα μήνες μετά δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό ».

Θέλω να πω με αυτό το «τσιτάρισμα» του Γαλδαδά, ότι η κριτική των πολιτικών  κάθε είδους  πρέπει να βασίζεται σε  επιχειρήματα. Ότι  δεν μπορεί να έχει το χαρακτήρα καπρίτσιου – αν διεκδικεί  μια πιθανότητα να εισακουσθεί ή να είναι εποικοδομητική.

Οι φωτογραφίες  της  παρούσας ανάρτησης μιλάνε για ένα από τα πιο προνομιακά «μπαλκόνια» της Αθήνας, με θέα περίπου 360ο μοιρών, ελκυστικό για τουρίστες και εγχώριους. Είναι στη κορυφή του Λυκαβηττού ,  είναι τραβηγμένες πριν 20 περίπου ημέρες και δείχνουν την «κατάληψη» του χώρου από τραπεζοκαθίσματα. Το θέαμα είναι αντιαισθητικό και το αποτέλεσμα καθόλου αποδοτικό για τον επιχειρηματία -   που προφανώς υποθηκεύει τη συγκεκριμένη επιφάνεια  για καλύτερες ημέρες….

Λέω να τις στείλω στον κ.Καμίνη για να δω πως θα αντιδράσει . Κι ακόμη για να τον συγκρίνω με τον πρώην Δήμαρχο κ. Κακλαμάνη, που προ τριετίας αντέκρουσε  έντονα  αλλά και ευγενικά ένα άρθρο μου από τις στήλες της ΑΥΓΗΣ , σχετικά με  το ποσοστό πρασίνου στην πρωτεύουσα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου