ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μιας ξεφτίλας , μύριες έπονται.









Στης ακρίβειας τον καιρό , ενώ κάθε εβδομάδα ανακοινώνουν μέτρα συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, θα έπρεπε να καταλαβαίνουν την αξία ορισμένων εναλλακτικών δυνατοτήτων για την πρόσβαση στη φύση. Αλλά το IQ τους σε συνδυασμό με την εισπρακτική κουλτούρα που (είναι και η μόνη που) διαθέτουν, τους αποτρέπει από το να σκεφθούν επί της ουσίας : Να σκεφθούν ότι μικρότερη χρήση ΙΧ σημαίνει μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και επομένως μικρότερη επιβάρυνση του εμπορικού ισοζυγίου …Ότι οι πολίτες που θέλουν να ξεδώσουν στους ορεινούς όγκους της χώρας – όπως στην Πάρνηθα – πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται φθηνά, για να ισοσταθμίσουν ως ένα βαθμό τις εισοδηματικές απώλειες που υφίστανται. Ότι ακόμη κι αν μια λεωφορειακή γραμμή είναι βραχυπρόθεσμα ελλειμματική, μπορεί μακροπρόθεσμα και μέσα στο καθεστώς που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, να αποδειχθεί ωφέλιμη και ελκυστική για ένα ευρύτερο κοινό…..



Όμως αυτοί, επικαλούμενοι την «μικρή επιβατική κίνηση» υπαγόρευσαν την αναστολή της λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 714 (Πλατεία Βάθης-Πάρνηθα). Δηλαδή εκεί που έπρεπε να διαφημίσουν και να προβάλουν τη συγκεκριμένη γραμμή σε όλους τους πιθανούς χρήστες, ορειβάτες ή κατοίκους των κοντινών προς την Πάρνηθα Δήμων, έσπευσαν να κάνουν το ακριβώς αντίθετο !



Τους έγραψε ένας «χρόνιος χρήστης» της Πάρνηθας, του βουνού που αποτέλεσε λίκνο της ελληνικής ορειβασίας :


«Ως ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Ο.Φ.Ι.Σ. (Ορειβατικός Φοιτητικός-Φυσιολατρικός Ιατρικός Σύλλογος),μπορώ να με θυμηθώ δεκάδες Κυριακές,να ανηφορίζω,με πλήθος νέων παιδιών, στο βουνό, με το εν λόγω λεωφορείο.Φτηνά, οικολογικά,παρεΐστικα, κάποτε και από ανάγκη , λόγω μη ύπαρξης αυτοκινήτου.

Λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι:

α)Η γραμμή,μέχρι το Μεσονύχι,τουλάχιστον,εξυπηρετεί πληθώρα συμπολιτών μας ,που κατοικούν σε Αγίους Αναργύρους,Ίλιον και Μενίδι.

β)Τα Σάββατα και-ιδίως- τις Κυριακές,τα περί «μικρής επιβατικής» κίνησης,κάθε άλλο,παρά ισχύουν.

σας καλώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας, για την αναστολή λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 714(ιδίως τα σαββατοκύριακα,που η γραμμή πρέπει να ενισχυθεί,με περισσότερα δρομολόγια).Είναι πραγματικά κρίμα,να στερείτε από τόσο κόσμο τη βουνίσια βόλτα του…




Όχι άλλα ΙΧ. στο βουνό-ναι στην ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό , όσων δε διαθέτουν ΙΧ.!




Π... Γ...

ιατρός-ένας από την κυριακάτικη παρέα του 714...»





Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις, καθώς αρκετοί ορειβατικοί σύλλογοι είναι έτοιμοι να διαμαρτυρηθούν στον ΟΑΣΑ (Ο.Α.Σ.Α.:Μετσόβου 15,Αθήνα 106 82, Τηλ.:210-82.00.999, Φαξ: 210-82.12.219, e-mail : oasa@oasa.gr). Αλλά και η διαμαρτυρία απλών πολιτών στις ίδιες διευθύνσεις, δεν είναι ευκαταφρόνητη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου