ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δασολόγοι : Αγώνες χαμένοι είναι αυτοί που δεν δίνονταιΌλοι οι αγώνες δεν κερδίζονται οπωσδήποτε, αλλά (εξαρχής)και άδοξα χαμένοι είναι αυτοί που δεν δίνονται….

Με τους Δασολόγους, Δασοπόνους, Δασοφύλακες, εμείς οι οικολογούντες είχαμε έρωτα. Συνταχθήκαμε σε κοινές στοχεύσεις και σε μύρια όσα ζητήματα, από τις αρχές της δεκαετίας του 80. Για το «Νόμο περί βοσκοτόπων» του 1987, για την (εκδικητική) αφαίρεση του συντονισμού του αντιπυρικού αγώνα από τους δασολόγους στα τέλη της δεκαετίας του 90. Για την Πάρνηθα, για την υπόθεση της Ιπποκράτειας Πολιτείας, για την υπόθεση της οδοποιίας στον Υμηττό, για τον Δασονόμο του 2003 και τους περιβόητους ορισμούς του Δάσους – επί τη βάσει της τότε κυβερνητικής καλογερικής…. Οι δασολόγοι είχαν οικολογική οπτική, είχαν ευρύτητα αντίληψης, είχαν γνώσεις. Ήταν δάσκαλοί μας.

Σήμερα αυτός ο τόσο σημαντικός κλάδος βάλλεται , όπως και οι υπόλοιποι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Τα ζητήματα που τίθενται πλέον είναι υπαρξιακά. Γι αυτό και τα διοικητικά συμβούλια τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων (Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δημ. Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων, Πανελλήνια Ένωση Μονίμων Οδηγών Δημοσίων Υπηρεσιών) βγαίνουν «στο κλαρί» και υποστηρίζουν :«Η κατάσταση στο Δημόσιο Τομέα έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής των εργαζόμενων . Είμαστε μπροστά στο φάσμα της βιολογικής και κοινωνικής μας εξαθλίωσης και οφείλουμε να αντισταθούμε».Οι τέσσερεις οργανώσεις υποστηρίζουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης. Ότι η χώρα έχει τις παραγωγικές και άλλες δυνατότητες που μπορούν να καλύψουν, έξω από τις σημερινές πολιτικές και οικονομικές δομές, τις ανάγκες της κοινωνίας. Ότι είναι μετωπικά αντίθετες :

• Στη δραματική μείωση των εισοδημάτων , που οδηγεί στο βιολογικό αφανισμό και την κοινωνική εξαθλίωση τους εργαζόμενους στον τομέα των δασών.

• Στα συνεχιζόμενα φορολογικά χαράτσια .

• Στις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και στην εργασιακή εφεδρεία.

• Στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.

• Στη διάλυσης της κύριας σύνταξης και των επικουρικών ταμείων και

Στην εξαφάνιση του πρωτογενή τομέα – των δασών και της δασικής πολιτικής που πλέον είναι όνειρο θερινής νυκτός…Και καλούν σε 3ωρη Παναττική στάση εργασίας, με παράλληλη συγκέντρωση στην οδό Χαλκοκονδύλη, στις 29.9.2011ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ,ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ , Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑΝΟΣ ΖΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.Δ.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ , Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ,  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΤΣΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.Μ.Ο.Δ.Δ.Υ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΕΞ.ΤΡΥΦΕΡΗΣ,  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ , ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου