ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙΤΑΝια αισθητική και λιτότητα….



Χωρίς πανώ, χωρίς λεκτικό μήνυμα, χωρίς ντουντούκες και μικροφωνικές εγκαταστάσεις, το έκθεμα της Τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στην πλατεία Ομονοίας, 22 Σεπτεμβρίου 2011…..


Μήπως θέλει να πει ότι το τσιμέντο και οι οικοδομικές δραστηριότητες είναι η βάση της ελληνικής οικονομίας;


Μάλλον ναι. Προφανώς με αφετηρία την ύφεση του οικοδομικού τομέα στην Ελλάδα , που έχει (μέχρι στιγμής) οδηγήσει στην υποχώρηση του κλάδου κατά  60% - χωρίς να συνυπολογισθούν οι επιπτώσεις από το πρόσφατο χαράτσι πάνω στις κατοικίες.. Την ίδια στιγμή που οι καθεστωτικοί παράγοντες έχουν το θράσος να μιλάνε για ύφεση της τάξεως του 5-6% !


Η Ελλάδα είναι δεύτερη στο κόσμο – μετά την Ταϊβάν - από την άποψη της κατοχής κατοικιών, ιδίως εξοχικών. Και προφανώς δεν χρειάζεται υπερκατανάλωση τσιμέντου , γιατί ήδη έχει επιβαρύνει αρκετά τις ακτές, τα βουνά και την ύπαιθρό της. Θα μπορούσε όμως κάλλιστα να προσδώσει ποιοτικό και συντεταγμένο χαρακτήρα στις νέες συνθήκες δόμησης, θα μπορούσε να ανανεώσει τον κτιριακό της πλούτο κατεδαφίζοντας πεπαλαιωμένες και κάθε άλλο παρά αντισεισμικές κατασκευές. Θα μπορούσε να αποφύγει την συμβατική - εκτατική ανάπτυξη και την άλογη τσιμεντέγχυση στο οπουδήποτε, προσδίδοντας νέα ποιότητα στις νέες κατασκευές. Να έχει μια υγιή τσιμεντοβιομηχανία και έναν υγιή οικοδομικό κλάδο.






Όμως ο μνημονιοφρενής δολοφόνος με το πριόνι των μέτρων που δεν έχουν τελειωμό, έχει αντίθετη βούληση. Γιατί έτσι του υπαγορεύουν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της χώρας.






Μέσα σε όλα τα θλιβερά που συμβαίνουν, είχα καιρό να δω μια μεγάλη βιομηχανία ( με τα συνηθισμένα ιλουστρασιόν και τη γκλαμουριά….) να προβάλει μια άποψη με αισθητική και λιτότητα. Και ομολογώ ότι χάρηκα

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ  26.9.2011
Τελικά το έκθεμα δεν ήταν της Εταιρείας ΤΙΤΑΝ, αλλά του εικαστικού καλλιτέχνη ΒΛΑΣΗ ΚΑΝΙΑΡΗ, με τίτλο "ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ". 'Εκανα λάθος, σχεδόν θαμπώθηκα από την ποιότητα του έργου, το οποίο φωτογράφισα εκείνο το πρωϊ που περνούσα από την Ομόνοια  και πάραυτα έδειξα  τις φωτογραφίες  σε συναδέλφους στο χώρο εργασίας μου. Όλοι συμμερίστηκαν την εκτίμηση και τη νοηματοδότηση του έργου από τον υποφαινόμενο... Sorry και πάλι, που λένε σε απλά ελληνικά....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου