ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ






Πολλή συζήτηση γίνεται για τα ευρωχρέη και τον  τρόπο της αντιμετώπισής  τους. Πολλοί θριαμβολογούν για τις τελευταίες ρυθμίσεις, σχετικά με τις πιστωτικές διευκολύνσεις προς την Ελλάδα : Οι οποίες βεβαίως δεν είναι ασήμαντες, αλλά δεν παύουν να αναφέρονται σε μια κοινωνία καταδικασμένη να πληρώνει στον «αιώνα τον άπαντα» (21ος και βλέπουμε….) την τοκογλυφία και την εξάρτηση από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα…...




 Αντιπαρερχόμενος  την βλακώδη κατηγορία που απευθύνουν κάποιοι- αφενός από το ΛΑΟΣ και αφετέρου από  πασοκίζοντες    κύκλους  της Αριστεράς – περί του επιθυμητού της χρεοκοπίας από συγκεκριμένες  πολιτικές δυνάμεις,  σημειώνω ότι η συζήτηση για το χρέος και την πληρωμή του έχει  επισκιάσει την  προβληματική για την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας  και τον  καταμερισμό  των έργων  στον ευρωπαϊκό χώρο…Γι αυτό διάβασα με ενδιαφέρον, έστω και με επιφυλάξεις,  το  άρθρο του Peter Oborne της αγγλικής εφημερίδας Daily Telegraph , που είχε  τίτλο «Η κρίση θα δώσει στη Γερμανία την αυτοκρατορία που πάντα ονειρευόταν» και που επιχειρούσε να σκιαγραφήσει  τη μέλλουσα διαδρομή της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Γράφει ο Oborne:
 «Είναι πολύ πιθανό πως η χθεσινή συμφωνία μπορεί να αποτελέσει  τη σωτηρία της ευρωζώνης. Θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε τις συνέπειες μιας ευρωπαϊκής δημοσιονομικής ένωσης.
Πρώτα απ όλα, μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει και την οικονομική  καταστροφή των περισσότερων  χωρών της Νοτίου Ευρώπης.
Η διαδικασία αυτή έχει ήδη αρχίσει, και μάλιστα έχει προχωρήσει σημαντικά. Χάρη στην ένταξή τους στην ΟΝΕ, κάποια περιφερειακά κράτη όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, και ως ένα βαθμό η Ισπανία και η Ιταλία, υφίστανται μια βίαιη αποβιομηχάνιση.
Η οικονομική τους αυτονομία και κυριαρχία έχουν εξαφανιστεί. Το μέλλον τους θα είναι αυτό των κρατών υποτελών, και ο ρόλος τους θα είναι παρόμοιος με αυτόν των ευρωπαϊκών αποικιών του 19ου και 20ου αιώνα.
Θα παρέχουν φτηνή εργασία, φτηνές πρώτες ύλες, γεωργικά προϊόντα, και μια έτοιμη αγορά για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα κατασκευάζουν και θα παρέχουν οι πολύ πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί βορειοευρωπαίοι…..»


Ολόκληρο το άρθρο στο ANTINEWS (http://www.antinews.gr/2011/07/23/114320/ )  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου