ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ











Οι εξελίξεις καλπάζουν, η χώρα ζει σε πυρετό, οι άνθρωποι αγωνιούν. Η βδομάδα που μας έρχεται θα είναι κρίσιμη, ο λαός έχει φτάσει στα όριά του - όντας στις πιο πολλές περιπτώσεις «σαλεμένος » και αποζητώντας πράξεις , έτσι ώστε να θυμίζει ένα περιφρονητικό ερώτημα του Σεφέρη : «Λόγια για λόγια- κι άλλα λόγια ;».

Ποιός τώρα θα νοιαστεί για να διαβάσει τον καθυστερημένο σχολιασμό του υποφαινόμενου, για τη δήλωση του εκπροσώπου ενός μικρού κόμματος(4.5.2011) σχετικά με τις κρυφές συμφωνίες που είχε κάνει ο Στρος Καν με τον Παπανδρέου; Δηλαδή αυτές που αποκαλύφθηκαν από τον Λαζόπουλο;Υποθέτω λίγοι, όσο κι αν αυτός ο σχολιασμός «ακτινογραφεί» την φυσιογνωμία κάποιων, που αυτοπροσδιορίζονται ως άνθρωποι της πολιτικής οικολογίας.
Όμως γι αυτούς τους λίγους, αξίζει να βάλω το ζήτημα. Παραθέτοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, που παρενέβη στη συζήτηση για τις διαρροές των δηλώσεων Στρος Καν. Είπε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος :

«Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε από διαρροές του κ. Στρος Καν τι πραγματικά έχει συμβεί και πότε. Ο διαπληκτισμός όμως της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μοίρασμα των ευθυνών τους, μας υπενθυμίζει ότι έχουν και οι δύο δίκιο: μαζί συμπαρέσυραν τη χώρα στη δική τους χρεοκοπία και πάντα κρατούσαν κλειστά χαρτιά από την κοινωνία».Θα μπορούσα να πω ότι η δήλωση ταιριάζει στο ταμπεραμέντο του ΓΠ , ότι είναι «χλιαρή» και «ανούσια» - με την πρωταρχική του όρου έννοια : «Άνευ ουσίας». Όμως είναι κάτι άλλο, πολύ χειρότερο: είναι καθαρή υπεκφυγή απέναντι σε μια απίστευτη αποκάλυψη, μπροστά σε ένα «φρέσκο» έως σπαρταριστό έγκλημα, που βγήκε μόλις στο φως , που διαπράχθηκε εναντίον του ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. Είναι μια δήλωση συμψηφιστική, από εκείνες που κάνει ενίοτε το ΠΑΣΟΚ για να συγχωρεθούν τα δικά του κρίματα – δια της αναφοράς του στα κρίματα της Νέας Δημοκρατίας…Και σε τελευταία –τελευταία ανάλυση, είναι μια δήλωση που δύσκολα αποκρύβει τη διαθεσιμότητα κάποιων από το χώρο των ΟΠ, για μελλοντική συμμαχία με το κυβερνών κόμμα : Ασχέτως αν η χώρα ματώνει από μια πολιτική δολοφονική, υποτακτική στα ξένα κέντρα αποφάσεων, χωρίς ορατή διέξοδο στο εγγύς μέλλον….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου