ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ : ΕΞΑΠΟΔΩ !





Μέχρι πριν λίγο καιρό υποστήριζα ότι ο μόνος πολιτικός ηγέτης που μίλαγε σταράτα και φυσικά, ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Υποστήριζα μάλιστα ότι αυτό που έβλεπε ο υποφαινόμενος το έβλεπαν πολλοί της ευρείας αριστεράς, αλλά το ομολογούσαν λίγοι, για να μην «τους περάσουν μπλα μπλα ..» ή να μην τους «πουν ότι είναι μπλα μπλα μπλα…»



Ευτυχώς, αυτή η διαπίστωση έχει πάψει πλέον να έχει αξία. Γιατί υπάρχουν οι ομιλίες του Τσίπρα, που κάνουν τον Καρατζαφέρη να χάνει τη μπάλα, που επανασυνθέτουν τον κριτικό και αντιπολιτευτικό λόγο της αριστεράς με τη ζωντάνια και την αμεσότητα που απαιτεί η κοινωνία. Που από-στομφοποιούν τον αριστερό λόγο, τον απαλλάσσουν από τα «προοδευτικά» κορακίστικα και τον κάνουν σεβαστό και αξιοπρόσεκτο από φίλους και εχθρούς . Αξιοποιώ την ευκαιρία μιας ομιλίας του Τσίπρα στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, για να δείξω του λόγου μου το αληθές . Είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ:

« Αυτή η χώρα δεν ανήκει σε κανένα Τόμσεν, σε κανένα Προβόπουλο και σε καμία Τρόικα. Η χώρα μας ανήκει και δεν πρέπει να τους την παραδώσουμε»…

Το σημαντικότερο όμως είναι το τι είπε για τον ΓΑΠ :




«……φαντάζει σαν τον μοναδικό Έλληνα που δεν ξέρει τι του γίνεται. Είτε από αδυναμία να καταλάβει είτε από ενοχή, για το που μας έχει φέρει. Δεν έχει σημασία όμως για ποιο λόγο κάνει πως δεν καταλαβαίνει, μικρή σημασία έχει αν είναι λόγω ενοχής ή λόγω αδυναμίας. Σημασία έχει πως αν συνεχίσει στην ίδια πολιτική θα γραφτεί στην ιστορία με μαύρα γράμματα το όνομά του. Διότι είναι εγκληματικές οι επιλογές που έκανε, καταστροφικές, και του έχει μείνει μονάχα μια δυνατότητα εδώ που έχουμε φτάσει, να παραδεχθεί τα λάθη του, να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, να πει την αλήθεια και στα όργανα τα ευρωπαϊκά εκεί που πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο και έρχεται εδώ και παριστάνει τον πετυχημένο και τον κερδισμένο ενώ ξέρει και ο ίδιος ότι βουλιάζει κάθε φορά που πάει στις Βρυξέλλες και γυρνάει, βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά γιατί η Ε. Ένωση αδυνατεί να δώσει λύση, να πει λοιπόν την αλήθεια και να οδηγήσει τη χώρα σε μια διαδικασία όπου ο λαϊκός παράγοντας θα έρθει στο προσκήνιο ,δηλαδή στην λαϊκή ετυμηγορία ώστε να κριθεί και το έργο του και οι επιλογές του».

Κατά τα άλλα ο Τσίπρας ζήτησε ένα γρήγορο «εξαποδώ» - από το Μνημόνιο και την Ύφεση. «Χρειάζεται σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, χρειάζεται σχέδιο εξόδου από την ύφεση, δηλαδή σχέδιο ανάπτυξης. Χρειάζεται σχέδιο αναδιανομής του πλούτου με ενίσχυση της ενεργού ζήτησης. Και χρειάζεται βεβαίως και σχέδιο αξιοποίησης του δημοσίου πλούτου και σχέδιο ενίσχυσης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου