ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ


Αρχίζω να κρατάω λογαριασμό για να μην τα χάσω…..

Ο κ. Πρωτοπαπάς τρώει σε εστιατόριο και γιουχάρεται από τους πολίτες – 23.2.2011. Πολίτες στέκονται υπό βροχή έξω από το σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου και τον αποδοκιμάζουν στις 24.2.2011 - σχετικά με κάποιες «αρνητικές χορηγίες» που έκανε ο λεγάμενος στον ελληνικό λαό και ειδικά στην Άμυνά του… Μέσα στον Ιανουάριο του 2011 ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αναγνωρίζεται από κάποιους πολίτες στην οδό Ιπποκράτους και φυγαδεύεται από την προσωπική του φρουρά σε κοντινή πολυκατοικία, για να μην τις φάει…. Ο ίδιος προ μηνών γίνεται στόχος χλευασμού σε εστιατόριο από παρέα σε διπλανό τραπέζι , που δίνει εντολή στο γκαρσόνι να πάει το λογαριασμό τους στον Σημίτη για πληρωμή….Προχθές ο Πρωθυπουργός μιλάει σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας και ακούει τα εξ αμάξης από μικρή ομάδα ατόμων. Πάλι ο Πρωθυπουργός υφίσταται την βουερή αποδοκιμασία του κοινού του Ηρώδειου, πέρυσι το καλοκαίρι, την οποία οι μισθοφόροι του δημοσιογραφικού χώρου επεχείρησαν (ανεπιτυχώς…) να αποσιωπήσουν…..Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής αποδοκιμάζεται στα τέλη του 2010 σε κάποιο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο, ενώ ο Τηλέμαχος Χυτήρης γιουχάρεται από τους «Καλλιτέχνες εναντίον του Μνημονίου», στη διάρκεια παρουσίασης ποιητικής του συλλογής στο Βυζαντινό Μουσείο, τον Δεκέμβριο του 2010…Τέλος ο Κωστής Χατζηδάκης της «Νέας Δημοκρατίας» πέφτει στα χέρια διαδηλωτών του Δεκέμβρη και τρώει άγριο ξύλο….


Αυτά τα ολίγα συλλέγω από μνήμης, χωρίς ειδική προσπάθεια. Είμαι σίγουρος ότι άλλοι επιμελέστεροι από μένα, μπορούν να αραδιάσουν πολύ περισσότερα περιστατικά : Περιστατικά άμεσης, πρόσωπο με πρόσωπο αποδοκιμασίας, που ξεπερνά εκείνο τον αόρατο «τοίχο προστασίας» που υψώνει η ίδια η προσωπικότητα και το κύρος του πολιτικού….
Σίγουρα, ανάμεσα στους «επαγγελματικούς κινδύνους» της ομοταξίας των πολιτικών, συμπεριλαμβάνεται και η πιθανή βία εναντίον τους σε διάφορες μορφές, λεκτικές και μη, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το ποσοστό έκθεσης των απλών πολιτών στην πιθανότητα της βίας….Όμως αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο, ούτε ενάμισι χρόνο από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα μοναδικό μέγεθος, πραγματικά πρωτόγνωρο στην πολιτική ζωή….
Στη προκειμένη περίπτωση υπάρχει υπό διαμόρφωση ένα μήνυμα, για μια «νέα κατάσταση πνευμάτων», για μια «μετα-μεταπολίτευση» ως υπέρβαση της λογικής της ψωροκώσταινας , της υποτέλειας, του παρασιτισμού, του ψευτοδιεθνισμού. . Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόσωπο με πρόσωπο τους πολιτικούς και τους εγκαλούν για τις πρακτικές τους, δεν είναι «όχλος» αλλά απομυθοποιητές της σπουδαιοφάνειας και της ιδεολογικοποιημένης μπούρδας με ιδιοτελή σκοπό…Κι αυτό, παρά τις όποιες υπερβολές και αστοχίες , είναι ένα μεγάλο βήμα, σε μια μεγάλη πορεία που εκκρεμεί….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου