ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

OIKONOMOY : ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ…


Είναι καθυστερημένο, είναι λιλιπούτειο σε σχέση με τα σημερινά γεγονότα, την κλίμακα των κινητοποιήσεων και τη βία που ασκήθηκε. Αλλά για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ της οικολογίας είναι μια υπόθεση με σημασία, με στοιχεία διάρκειας και διαπαιδαγώγησης της κοινωνίας των πολιτών : Είναι η υπόθεση της δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) σε αρχαιολογικό χώρο της Κερατέας, τον λεγόμενο «Οβριόκαστρο». Που επανεπικαιροποιεί το ζήτημα της χωροθέτησης των οχλουσών χρήσεων…


Ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού πάλαιψε σκληρά για να αποτρέψει τον ΧΥΤΑ που καμωνόταν – αλλά δεν ήταν – ΧΥΤΥ(=υπολειμμάτων). Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα ζητήματα των στερεών αποβλήτων, για τα οποία και αρθρογράφησε στο περιοδικό ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ. Αυτό του δίνει το δικαίωμα ενός ουσιαστικού σχολιασμού της υπόθεσης. Να τι λέει σε ανακοίνωσή του, για τα συμβάντα της 12.12.2010, με τα πλακώματα ΜΑΤ και πολιτών, με τις κουμπουριές στην οδό Λαυρίου-Αθήνας και τα τρεχάματα στα χωράφια…..

«Δυστυχώς …στην Κερατέα, βλέπουμε την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος…
Χθες, προεκλογικά των εθνικών εκλογών του 2009 έστειλαν τα ΜΑΤ στο Γραμματικό οι Μπλε. Σήμερα, μετεκλογικά των περιφερειακών εκλογών του 2010 έστειλαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα οι Πράσινοι. Η κυβέρνηση ψευδώς ομιλεί για ΧΥΤΥ, αφού από τις κατασκευές του Γραμματικού φαίνεται ότι ετοιμάζουν απλά μια «συμμαζεμένη» χωματερή (ΧΥΤΑ). Η κυβέρνηση επιμένει στην δια της βίας επιβολή μέτρων αντί να υιοθετεί πολιτικές μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Εάν δείχναμε τέτοια αποφασιστικότητα για την καθιέρωση της ανακύκλωσης ως μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, θα ήμασταν πρότυπο σε όλο τον κόσμο...
Καταδικάζω την ωμή βία που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για την επιβολή ξεπερασμένων και αποτυχημένων μοντέλων της περασμένης δεκαετίας για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Καλώ την Κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τα ΜΑΤ από την Κερατέα και το Γραμματικό και να αρχίσει ένας δημόσιος διάλογος για ένα νέο τρόπο ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Καλώ τους Βουλευτές Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Π. Ασπραδάκη και Ντ Βρεττό, οι οποίοι μέχρι τις εκλογές του 2009 ήταν αντίθετοι στην δημιουργία των ΧΥΤΑ, να δηλώσουν την αντίθεσή τους εκ νέου και να καταγγείλουν αυτή την πολιτική. (Δεν απευθύνομαι στον κ Πάγκαλο γιατί ήταν ο μόνος που συμφώνησε με αυτή την πολιτική).
Καλώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε οποιοδήποτε επίπεδο (Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη Τοπικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων, Περιφερειακού ή Εθνικού Συμβουλίου) που λειτουργούν στην Αττική να πάρουν θέση, επιβεβαιώνοντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, καταγγέλλοντας την πολιτική που συνεχίζει την τραγική πορεία της ΝΔ, για τον τόπο μας.
Ένα είναι το σίγουρο. Κανείς και καμία δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες. Θα τελειώσουμε πλέον με τις πολιτικάντικες πονηριές, που μας βόλευαν να είμαστε και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα! Ο καθένας και η καθεμιά θα πάρουμε θέση σήμερα, εδώ, μπροστά στο λαό, για να μας κρίνει τίμια και καθαρά, όχι για τα λόγια μας αλλά για τις πράξεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου