ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Π.Ε.Δ.Δ.Υ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΙΑ...


Οι καλόγεροι συνήθιζαν να «βαπτίζουν» τα ψάρια σε νηστήσιμα, στο βαθμό που ήθελαν ΚΑΙ να φάνε αλλά ΚΑΙ να διασώσουν τη συνείδησή τους….Κάπως ανάλογα πορεύτηκε και η εξουσία : αφενός βαφτίζοντας δασοσκεπείς εκτάσεις ή δυνάμει δάση σε οικοδομήσιμα οικόπεδα, αφετέρου δε κουμπαριάζοντας με τα πιο συμφεροντολογικά και ιδιοτελή στρώματα της ελληνικής κοινωνίας….Και τούτο έκανε με το να παραγκωνίζει τις πρώϊμες περιβαλλοντικές διατάξεις του Συντάγματος του 1975(άρθρα 24 και 117), που είχαν μάλιστα θεωρηθεί ιδιαίτερα πρωτοπόρες στην εποχή τους…..
Ο ορισμός του δάσους ήταν πάντοτε ένα σημαντικό στοιχείο για την κατηγοριοποίηση των εδαφών και για την άσκηση πολιτικής προστασίας. Αλλά ο ορισμός αυτός είχε ως ….μειονέκτημα(!) το ότι μπορούσε να διατυπωθεί έγκυρα και αντικειμενικά κυρίως και προπάντων από το σώμα των Δασολόγων Επιστημόνων, ενώ αντίθετα οι κατά καιρούς «ορισμοί του ποδαριού» διατυπώνονταν από κύκλους προσκείμενους σε μεγαλο-μικρο-μεσαία συμφέροντα…

Πρόσφατα η ΠΕΔΔΥ (Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων) επανήλθε στην υπόθεση του ορισμού του δάσους, σχολιάζοντας αφενός μια κακή και αφετέρου μια μη-παρέμβαση της κυβέρνησης …

« …. η τελευταία θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης (Ν. 3818/2010) δεν προχώρησε σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του ορισμού του δάσους αλλά αντίθετα κατήργησε αποσπασματικά τα ποσοτικά κριτήρια για το χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως δάσος ή δασικής και δεν έθιξε τις υπόλοιπες αντιδασικές διατάξεις του Ν. 3208/2003 ή του Ν.3147/2003 για τις οποίες οι επιστημονικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς, αλλά και το ΣτΕ έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τη συνταγματικότητά τους και ουσιαστικά τις έχουν καταδικάσει . Παρά το ότι τα προαναφερόμενα είναι γνωστά σε όλους, και αποτελούν συνιστώσες του λεγόμενου ¨δασικού προβλήματος¨, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, αντί να ρυθμίσει νομοθετικά το ζήτημα, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική και με πρόχειρο τρόπο, προχώρησε σχεδόν ένα χρόνο μετά, σε έκδοση «εγκυκλίου» για τον προσδιορισμό των παραπάνω κρίσιμων ποσοτικών κριτηρίων, διαψεύδοντας τις δικές της δεσμεύσεις, ενώπιον μάλιστα της Ελληνικής Βουλής, (όταν στις 26.01.10 δήλωνε ότι εντός έξι (6) μηνών με νόμο θα κατοχύρωνε με ολοκληρωμένο και αυστηρότερο ορισμό την έννοια του δάσους)…. "

Σχόλιο δικό μου : Σε πολλούς, η αθέτηση μιας υπόσχεσης αυτού του είδους από το ΥΠΕΚΑ φαίνεται σαν πταίσμα μέσα σε ένα κοινωνικό τοπίο κακουργημάτων, όπου όλοι οι Λανδρύ, σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι, δράκουλες, Μάνσον, psychokillers, Γιαγκούλες, Άϊχμαν κλπ. κυκλοφορούν ατιμώρητοι…Έτσι ή αλλιώς πάντως, δεν είναι κακό να ξέρουμε τι μας γίνεται….
Όλη η ανακοίνωση της ΠΕΔΔΥ στο http://www.peddy.gr/pages/frameset.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου