ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΧΕΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ …ΣΤΙΣ ΧΕΛΩΝΕΣ !!



Αν είσαι εκ πεποιθήσεως «Δε-θελω- ντης» Τζιμη-πανουσικός, τότε κάτσε στο σπίτι σου και συνέχισε να κλαίς τη μοίρα σου καθ’ εκάστην από ώρας 05.00 προ μεσημβρίας έως 05.00 μετά τα μεσάνυχτα …Αν όχι, τότε μπορείς να γίνεις «ε! – θέλω! –ντής» διατηρώντας το χιούμορ σου και παραμένοντας ενεργός, έστω και άνεργος ή υποαπασχολούμενος….


Στις σημερινές συνθήκες ο εθελοντισμός δεν μπορεί μεν να «τσοντάρει» τις δόσεις του Μνημονίου, όμως μπορεί να κάνει πολλά άλλα : Και το κυριότερο είναι ότι μπορεί να δώσει μια ψυχολογική αντιπαροχή σε αυτόν που γενικώς δίνει . Ότι μπορεί να θεραπεύσει ή να αμβλύνει εκείνη της παραλυτική αίσθηση της αχρησίας που νοιώθουν όσοι εκτοπίζονται από το μέλλον, όσοι δεν μπορούν να έχουν ή να κάνουν σχέδια, λόγω δυσπραγίας και αβεβαιότητας…

Ο Εθελοντισμός θα μπορούσε να αποβεί ένας μείζων τρόπος παραγωγής υπηρεσιών παράλληλα με τον υπαρκτό καπιταλισμό, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για να το θίξουμε επισκιάζοντας τη δράση ενός κοινωνικού σωματείου…..

Ας έλθουμε λοιπόν σε αυτό το τελευταίο : Σύμφωνα με ανακοίνωση, 16.500 εργασιο-ημέρες προσέφεραν φέτος 450 εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο, στις προσπάθειες του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας Caretta caretta .

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου , Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ καλούν όλο τον κόσμο στο Κέντρο Διάσωσης για να δείξουν μέσα από ξεναγήσεις και ταινίες τη δουλειά που κάνουν για τη σωτηρία των απειλούμενων χελωνών.

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών (τηλ. 210-5231342,
Θεώνη Καρκούλια
http://www.archelon.gr/ ) βρίσκεται στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας (στάση Τραμ: «Παλαιό Δημαρχείο») και θα είναι ανοιχτό από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 με ελεύθερη είσοδο για όλους. Από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 της 5.12.2010 θα προβληθεί σειρά ντοκυμαντέρ για την προστασία των θαλασσίων χελωνών - ενάντια στους «εθελοντές» ή επαγγελματίες καταστροφείς τους…..

Ο φετινός εορτασμός σηματοδοτεί την δέκατη επέτειο του Παγκόσμιου Έτους Εθελοντισμού 2001 των Ηνωμένων Εθνών αλλά και το ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011.
Άντε και του χρόνου, να γιορτάσουμε πρωτίστως με περισσότερους εθελοντές και αν γίνεται , και με περισσότερες χελώνες…


,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου