ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ …


Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΜΗΤΤΟY(οδός Α.Λεντάκη και Αμισσού, πλατεία Υμηττού, τηλ. 6984106117 )και ο Σύλλογος Φίλων Γελοιογραφίας διοργανώνουν Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα: «Παγκόσμια οικονομική κρίση». Στόχευση των διοργανωτών «είναι ο διάλογος ερασιτεχνών και επαγγελματιών γελοιογράφων για ένα πανανθρώπινο συστημικό πρόβλημα» – δηλαδή την κρίση που μας «στεγνώνει» από το γέλιο, λέω εγώ…..
Βεβαίως η παρουσία γέλιου δεν σημαίνει ευημερία και ποιότητα ζωής, γιατί και τα δύο αυτά καθορίζονται από πολλούς παράγοντες. Το γέλιο ως ενσάρκωση του κωμικού πνεύματος μπορεί να είναι άγονο και άνευ κοινωνικής σημασίας, όμως επίσης μπορεί να συνδέεται με την πολιτική σάτιρα και να ακονίζει την κριτική μας διάθεση.Υποθέτω ότι σε αυτή την κατηγορία υπάγεται και το «εξαρχιογενές» σύνθημα ΕΝΑ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΕΙ, υπό την έννοια ότι αναθέτει την καταστροφή της εξουσίας και της εκμετάλλευσης στη χαρά…Και επειδή αυτό το τελευταίο ακούγεται υπερβολικό, εγώ προσωπικά περιορίζομαι στην πιο μετριοπαθή διεκδίκηση , δηλαδή στην χρήση του κωμικού στοιχείου στην πολιτική κριτική : Μη αντέχοντας τα πικρόξυνα και βλοσυρά πρόσωπα κάποιων ακτιβιστών ή πολιτικών ατόμων, που δηλώνουν ότι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο…
Οι διοργανωτές της έκθεσης υπόσχονται λιτότητα (αν μπορούσαν ας μην υπόσχονταν !) και πνεύμα διαφορετικό από τις λογικές φιέστας…. Οι ίδιοι θα διευκολύνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και θα φιλοξενήσουν Bazaar κόμικ από την Λέσχη Φίλων Κόμικ.
Στη Διεθνή Έκθεση θα συμμετέχουν 123 Έλληνες και ξένοι Γελοιογράφοι (από 36 χώρες) με περισσότερα από 300 έργα, ενώ επίσης θα διατίθεται ψηφιακός Κατάλογος της Έκθεσης (CD)
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και 18 Δεκεμβρίου, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 ως τις 9:30 μ.μ., ενώ στο Φουαγιέ του Ομίλου θα υπάρχει – σύμφωνα με την υπόσχεση των οργανωτών - τζάκι, μπουφεδάκι, κρασί, μουσική και καλή παρέα.

Πληροφορίες: Γιάννης Κάλτσας και στο http://filoproodos.blogspot.com/
Χορηγοί:
Αφοί Ροντογιάννη ΕΠΕ Εισαγωγή & Εμπορία Δομικών Υλικών και Επισκευή Δομημένων Χώρων
«Το Μυστικό» Καλλιτεχνικό Μεζεδοπωλείο
Χορηγοί Επικοινωνίας:
ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΝΕΤ 105,8, 902 Αριστερά στα fm, 902 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Επικοινωνία 94FM, Kiss fm 92,9, Mind radio, Radio On Air gr., otenet, forfree, Ως3, Eventnow.gr, Athens Voice, Μετρόπολις στο Μετρό, Νίκη, e-magazino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου