ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΝΙΑ ΠΟΡΝΟ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙΣε ένα πρωϊνό κανάλι παρακολουθώ την απόπειρα μιας δυστυχούς ψυχολόγου να πει την άποψή της σε κάποιο ζευγάρι τηλεπαρουσιαστών – που δε λένε να το βουλώσουν ... Εν πάση περιπτώσει, κάποια στιγμή τους ξεφεύγει και «σκοράρει» : Στην παρούσα συγκυρία, «οι 4 στους 5 Έλληνες πάσχουν από κάποια εισαγωγική ή προχωρημένη μορφή κατάθλιψης», λέει η ψυχολόγος….

Δεν ξέρω από πού άντλησε αυτή τη πληροφορία, αλλά το σίγουρο είναι ότι και το δικό μου, προσωπικό γκάλοπ, καταλήγει σε ανάλογα ποσοστά. Η θλίψη είναι πρωτογενής, λόγω των στερήσεων και των ματαιώσεων προσδοκιών που είχαν αναπτυχθεί μια ολόκληρη ζωή : Είναι όμως και δευτερογενής, καθώς εμφανίζεται «εξ αντανακλάσεως», σε ευαίσθητους κυρίως ανθρώπους , που βλέπουν τη βύθιση μεγάλου μέρους της κοινωνίας στον αγώνα της επιβίωσης και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής….
Ποιος θυμάται τη Τζέην Φόντα σε εκείνο το τρομερό φιλμ, «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» - που είχε σαν θέμα έναν χορευτικό μαραθώνιο αγώνα μεταξύ ανέργων, στις συνθήκες της κρίσης του 1929 ; Το φιλμ έλεγε πολλά για τα τρομερά και φρικτά που υφίστανται οι άνθρωποι σε τέτοιες συνθήκες.
Παρ’ όλα αυτά , κάποια που «υφίστανται» κάποιοι έχουν μια ιδιαιτερότητα, που μας κάνει και λίγο να χαμογελάμε … Ένα από αυτά είναι και η αυξημένη προσφορά εργασίας στην βιομηχανία πορνό, σύμφωνα με έρευνα της
espressonews ….

«Η οικονομική κρίση και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας γέμισαν τα συρτάρια των εταιρειών παραγωγής πορνό ταινιών με χιλιάδες βιογραφικά ανδρών και γυναικών που ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να αυξήσουν τα έσοδά τους…. εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι κι αρκετές γυναίκες είναι διατεθειμένες να προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους. Σχεδόν 3.000 αιτήσεις έχουν συμπληρωθεί από ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου σε εταιρεία παραγωγής ροζ DVD. Η γκάμα των εν δυνάμει πορνοστάρ περιλαμβάνει από φοιτήτριες και φοιτητές μέχρι μεσήλικες που έχασαν πρόσφατα τη δουλειά τους …. «Έχω μεγάλα προσόντα. Ειδικότητά μου είναι η καλή δουλειά. Σας στέλνω και τη φωτογραφία για να καταλάβετε», αναφέρεται σε ένα από τα βιογραφικά που έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό στην ιστοσελίδα της εταιρείας του ο παραγωγός πορνό Δημήτρης Σειρηνάκης.Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μια 60χρονης, η οποία έστειλε την αίτησή της μέσω e-mail στην ιστοσελίδα της Sirina. «Είμαι 60 χρόνων με εμπειρία και πρόσφατα άνεργη. Ενδιαφέρομαι άμεσα για δουλειά και για λεφτά», αναφέρει.
…..Η «Espresso» επικοινώνησε με δύο εταιρείες παραγωγής αισθησιακών ταινιών προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για το φαινόμενο που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες. «Καθημερινά δεχόμαστε πλήθος βιογραφικών, αλλά και μηνυμάτων στην ιστοσελίδα μας από ενδιαφερομένους που ψάχνουν άμεσα δουλειά. Ο αριθμός είναι τεράστιος σε σχέση με παλιότερα…..«Προφανώς, η οικονομική κρίση και η έξαρση της ανεργίας έχει οδηγήσει τον κόσμο προς τη βιομηχανία του πορνό. Πιο παλιά λαμβάναμε βιογραφικό από Έλληνα πολύ σπάνια. Πρόσφατα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν: έλαβα μήνυμα από μια πενηντάχρονη, μάνα δύο παιδιών, που θέλει επειγόντως δουλειά για να βγάλει χρήματα!»….
Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει και το βιογραφικό σημείωμα μιας φοιτήτριας από την επαρχία. «Δεν έχω εμπειρία, αλλά μαθαίνω εύκολα» αναφέρει χαρακτηριστικά…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου