ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ,ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΟΥΡΟΥΟ ΕΔΑΣΑ και η ΑΝΙΜΑ έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένη έκταση στις καμένες περιοχές της Πάρνηθας προκειμένου να αναδασωθεί στη μνήμη του πρώην Δασάρχη Πάρνηθας, Γιώργου Ντούρου. Ο Γιώργος Ντούρος ήταν ένας πραγματικός λάτρης του βουνού, πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση ενεργειών που υποβάθμιζαν την Πάρνηθα και αρωγός των πολιτών που επιθυμούσαν την προστασία του βουνού.


Η συγκεκριμένη αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με αυτήν που πραγματοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Οι εργασίες θα γίνουν ως εξής:


Σάββατο και Κυριακή, 20-21/11/2010, μεταφορά υλικών και εγκατάσταση περίφραξης προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφή των φυτευθέντων δέντρων από φυτοφάγα ζώα π.χ. ελάφια. Η περίφραξη θα απομακρυνθεί όταν μεγαλώσουν τα δέντρα και δεν θα υφίσταται κίνδυνος.


Σάββατο και Κυριακή, 27-28/11/2010, μεταφορά δενδρυλλίων και φύτευση τους. Στην περιοχή έχουν ήδη ανοιχτεί λάκκοι με ειδικό μηχάνημα.


Το ραντεβού και για τις 4 μέρες είναι στις 09.30 το πρωί στην θέση Αγία Τριάδα Πάρνηθας. Η μεταφορά στο σημείο αναδάσωσης θα γίνει μαζικά, με τα λιγότερα δυνατά μέσα. Πρέπει να είμαστε ντυμένοι καλά και με ρούχα για χειρωνακτική εργασία. Η αναδάσωση θα διαρκέσει περίπου ως τις 14.30, ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.


Σε περίπτωση βροχόπτωσης οι εργασίες θα αναβάλλονται και θα μετατίθενται στο επόμενο Σαββατοκύριακο.Δήλωση συμμετοχής στο email maria.ganoti@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου