ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ,ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΟΥΡΟΥ



Ο ΕΔΑΣΑ και η ΑΝΙΜΑ έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένη έκταση στις καμένες περιοχές της Πάρνηθας προκειμένου να αναδασωθεί στη μνήμη του πρώην Δασάρχη Πάρνηθας, Γιώργου Ντούρου. Ο Γιώργος Ντούρος ήταν ένας πραγματικός λάτρης του βουνού, πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση ενεργειών που υποβάθμιζαν την Πάρνηθα και αρωγός των πολιτών που επιθυμούσαν την προστασία του βουνού.


Η συγκεκριμένη αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με αυτήν που πραγματοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Οι εργασίες θα γίνουν ως εξής:


Σάββατο και Κυριακή, 20-21/11/2010, μεταφορά υλικών και εγκατάσταση περίφραξης προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφή των φυτευθέντων δέντρων από φυτοφάγα ζώα π.χ. ελάφια. Η περίφραξη θα απομακρυνθεί όταν μεγαλώσουν τα δέντρα και δεν θα υφίσταται κίνδυνος.


Σάββατο και Κυριακή, 27-28/11/2010, μεταφορά δενδρυλλίων και φύτευση τους. Στην περιοχή έχουν ήδη ανοιχτεί λάκκοι με ειδικό μηχάνημα.


Το ραντεβού και για τις 4 μέρες είναι στις 09.30 το πρωί στην θέση Αγία Τριάδα Πάρνηθας. Η μεταφορά στο σημείο αναδάσωσης θα γίνει μαζικά, με τα λιγότερα δυνατά μέσα. Πρέπει να είμαστε ντυμένοι καλά και με ρούχα για χειρωνακτική εργασία. Η αναδάσωση θα διαρκέσει περίπου ως τις 14.30, ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.


Σε περίπτωση βροχόπτωσης οι εργασίες θα αναβάλλονται και θα μετατίθενται στο επόμενο Σαββατοκύριακο.



Δήλωση συμμετοχής στο email maria.ganoti@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου