ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ



Το μόνο ενδιαφέρον που είπε, κι αυτό ως δείγμα μεταμοντέρνου «σοσιαλιστικού» λόγου παρά ως νέα «άποψη»,είναι η αποστροφή «δεν έχω τίποτε εναντίον των πλουσίων»…Κατά τα άλλα έκανε αυτό που προιωνιζόταν εδώ και βδομάδες :




Να ερμηνεύσει την όποια επιτυχία των φίλιων συνδυασμών και των παρατρεχάμενών τους στις προσεχείς εκλογές ως επιχείρημα υπέρ του νέου πακέτου μέτρων


Να προαναγγείλει, στην αντίθετη περίπτωση, την ερμηνεία της εκλογικής αποτυχίας ως επιχειρήματος για νέες εκλογές, δεδομένης της σύγχυσης του αντίπαλου στρατοπέδου(ΝΔ) και των σχετικά νωπών «κατορθωμάτων» του τελευταίου στη διακυβέρνηση της χώρας.


Να προβεί σε προληπτικό κατευνασμό των μικρομεσαίων, ζητώντας ψήφο υπέρ των φίλιων αυτοδιοικητικών συνδυασμών υπό την απειλή της αποσταθεροποίησης που θα επιφέρουν οι πρόωρες εκλογές….


Αυτά, και έτερο ουδέν. Το «Άκου ανθρωπάκο» ήταν ο τίτλος ενός βιβλίου του ψυχαναλυτή Βίλχελμ Ράϊχ, ο οποίος απευθυνόταν στον φοβισμένο μικρομεσαίο φουκαρά χωρίς να μασάει τα λόγια του….Εχτές ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στον Έλληνα "ανθρωπάκο" με αρκετή κομψότητα : Έχοντας γενικά προτίμηση στο να τον «μαλώνει» πίσω από την πλάτη του, με το να τον εντάσσει στην έννοια της «διεφθαρμένης χώρας»….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου