ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ



Ικανοποιήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας (25.8.2010) για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τις δράσεις αναβάθμισης του αθηναίκού κέντρου.

Οι έμποροι είχαν από καιρό διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αποσπασματικά έργα ανάπλασης και πεζοδρόμησης υποβαθμισμένων γειτονιών : Αίτημα τους ήταν οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση.


Σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΑ θύμισε ότι η εμπλοκή συναρμόδιων φορέων αποτελούσε πάντα τροχοπέδη των ενεργειών ανάπλασης, ωστόσο τον Μάρτιο του 2010 και προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες εύρεσης λύσεων , ο ΕΣΑ πρωτοστάτησε στη δημιουργία άτυπης ομάδας εργασίας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων κυβερνητικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, για την καταγραφή σκέψεων και προτάσεων.

Βάζοντας ουσιαστικά τη λογική της πολυλειτουργικής πόλης αλλά και της συμβατότητας των ιδιαίτερων λειτουργιών μεταξύ τους, ο ο ΕΣΑ διατύπωσε έναν ενδιαφέροντα κατάλογο αιτημάτων :



Ανανέωση και αναγέννηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με παραδοσιακές και καινοτόμες δράσεις.


Επαναφορά της κατοικίας στο ιστορικό κέντρο με επανάκτηση του αισθήματος ασφάλειας.


Περιβαλλοντική βελτίωση με συστηματικές και διαρκείς δράσεις, όπως γίνεται στις περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης και στις πόλεις με ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.


Πάταξη του παρεμπορίου και δημιουργία χώρων υποδοχής για τους αλλοδαπούς μετανάστες, στα πλαίσια μιας νέας μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο ΕΣΑ υπογράμμισε το ζήτημα της προστασίας των πολιτών από τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, τη γκετοποίηση και τα ναρκωτικά, ενώ επίσης ζήτησε να περιοριστούν οι καθημερινές πορείες και διαδηλώσεις, που παραλύουν την πόλη.

ΥΓ.

Η φωτογραφία είναι του Στέφανου Σταμέλλου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου