ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

HEAVY ΜΑΓΚΙΑ, ΟΠΩΣ HEAVY METAL...


Η υπόθεση είναι λίγο "παλιοκαιρισμένη", όμως επανέκαμψε στο προσκήνιο ύστερα από δικαστική απόφαση που "αναγνώρισε" τον χαρακτήρα του χώρου στη διασταύρωση Κύπρου και Πατησίων (Αθήνα) ως πάρκου...Η απόφαση χαιρετίσθηκε ως "νίκη" από αυτούς που αγωνίστηκαν εναντίον των αποφάσεων του Δημάρχου Κακλαμάνη,για τη δημιουργία γκαράζ : Όμως η προβληματική για την υπογειοποίηση της στάθμευσης των οχημάτων με στόχο την διάθεση του επιφανειακού χωρου προς χρήση των πεζών, παρέμεινε μετέωρη. Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτή η προβληματική ενισχύθηκε από τη στιγμή που και το Παναττικό Δίκτυο Οργανώσεων για την προστασία των ελεύθερων χώρων, μπήκε σε σκέψεις για τη παραγωγή ύπογείων θέσεων στάθμευσης στον ευρύτατο χώρο της Αθήνας.
Όμως το κείμενο αυτό δεν υπηρετεί την αναψηλάφιση του πολεοδομικού ζητήματος των υπογειοποιήσεων και των γκαράζ, αλλά τη "σωτηρία" μιας μισο-κουτσαβάκικης μισο-χιουμοριστικής προσέγγισης, που έγινε από κάποιο άγνωστο φίλο. Ανεξάρτητα από την ορθότητα ή μη ορθότητά της και το σεξιστικό περιεχόμενό της, επρόκειτο για μια αντισυμβατική βολή υπέρ της "παρκοποίησης" του χώρου Πατησίων και Κύπρου . Βολή από εκείνες που σπανίζουν στον λόγο των περιβαλλοντικών κινήσεων και του γενικότερου ακτιβισμού.

Να τι έλεγε , σε άψογο παλαιορεμπέτικο ύφος, ο άγνωστος συντάκτης του κειμένου, που εντόπισα να ¨συνορεύει" με κάποια ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης ¨Συμπαράταξη για την Αθήνα":


Μόρτες & μόρτισσες,


ζόρικοι μαγγίτες και χαβαλέδες της γειτονιάς.Άμε να μπεγλερήσουμε αντάμα στο κουρκούτιασμα της Επιτροπής για τη ζόρικη αλάνα μας με τα ψηλά τα δέντρα και τα γκομενικά στα παγκάκια।
Μας τη βγήκανε με κόκκινο και μας τσαμπουκαλέψανε !Αγνάντι στην αλάνα μας στουμπώσαν κι’ ένα πάσαλο λελέκι για το μπανιστιρτζή του μαχαλά μας ! Τον αδερφό μας τον μεγάλο, για να μας παίρνει μάτι με τα μαραφέτια του, κάθε που μπαλαμουτιάζουμε το γκομενάκι στα παρτέρια... αμα λάχει να 'ούμε !Από ζήλια η κακιά αδερφή έχει βάλει στο κακό της μάτι την αλάνα του μαχαλά μας, και γροικάει και μπόλικο παρά για τους αργολάβους। Κι άμα λάχει λέει, θα στείλει και τα καλόπαιδα με τα σιδερικά και τα ρόπαλα να μας μπαγλαμαδιάσουνε στο σαματά που θα σηκώσουμε αμαναξάπαντως !
Ολα άσπρα μάγγες ! Κολώνει η ομάδα ;;;
Αλανιάρες και αλανιάρισες,

νταβατζή στον οντά μας δε θα χώσουμε, αλλά θα τους τα χώσουμε ζόρικα και μόρτικα σ’ όλους τους κουραδόμαγκες μπουχέσες, τους λεφτάδες κι αγριόφλωρους και στα πολιτικά τους τακίμια.Θα τους ξεφωνίσουμε !

Η αλάνα ανήκει στους αλανιάρηδες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου