ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΡΕΣΑΛΤΟ
Η καταστροφή των γραφείων του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ από ομάδα κρανοφόρων, δείχνει τη μακιαβελική αντίθεση μέσων και σκοπών ενός μικρού χώρου που αυτοσυστήνεται ως υπερασπιστής των μεταναστών και αντίπαλος του ρατσισμού. Οι «αντιφασίστες» που «κοσμούν» διάφορους τοίχους με συνθήματα του είδους «ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ», που έχουν στο «ενεργητικό» τους τις αλλεπάλληλες πυρπολήσεις του βιβλιοπωλείου Γεωργιάδη, που διάλεξαν χθες τη μέθοδο του εμπρησμού για την αντιμετώπιση των όποιων απόψεων του ΡΕΣΑΛΤΟ, βρίσκονται σε αγεφύρωτη αντίθεση με τον δημοκρατικό πολιτικό πολιτισμό και την πολιτική βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Τα έργα και οι ημέρες τους παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, όταν η ακροδεξιά εθνικοφροσύνη εκφραζόταν με εμβατήρια του είδους:


«Ο στρατός μας πήγε στη Κορέα - πολεμώντας για ιδανικά - κι έπνιξε τους κίτρινους στο αίμα - δείχνοντάς τους τι θα πει ελευθεριά» !


Ανεξάρτητα από τις εντάσεις της προεκλογικής συγκυρίας, οι δημοκρατικοί πολίτες και ιδιαίτερα όσοι διεκδικούν τη δομική αλλαγή της παρούσας κοινωνίας, πρέπει να σταθούν σε ένα κοινό μέτωπο. Να υπερασπίσουν τις ήπιες και δημοκρατικές πολιτικές μεθοδεύσεις, να αντισταθούν στις κατά φαντασίαν πρωτοπορίες και στους «καλοθελητές» του αντιρατσισμού....

23.9.2009

Υ.Γ Στη φωτογραφία φαίνεται το καμένο σπίτι του Στέφανου Κόλια, αγωνιστή για τη σωτηρία της Γκιώνας.Οι εμπρηστές είναι διαφορετικοί αλλά και ίδιοι, με κοινό στόχο τη παραγωγή φόβου.....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου