ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΑΊΝΣΤΑΪΝ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ..




Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να του μοιάσουν(!), αξίζει να λάβουν υπόψη ότι ο Αϊνστάϊν ξεκίνησε πρώτα από τις εξισώσεις του, όμως σε ώριμη ηλικία ανέπτυξε σχέση με το ποδήλατο ! Οι ποδηλάτες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν αυτή τη συστημική σχέση ευφυϊας-ποδηλασίας- και επ΄αυτού νομίζω ότι κάτι υπαινίσσεται ο αειφορικός σε ιδέες Κώστας Φωτεινάκης, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακινήσεων 16-22 Σεπτεμβρίου 2009....


Τώρα βέβαια εννοείται ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα παλαίψουν σκληρά για να ακουστούν στο προεκλογικό περιβάλλον, εκτός εάν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί παίξουν στο χαρτί της ΠΟΔΗΛΑΤΟΦΡΕΝΕΙΑΣ...Έτσι όμως ή αλλοιώς ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα» προβάλλοντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα δικαιώματα των πεζών, των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες, των ποδηλατών στην πόλη και στις πλατείες, μέσα από τις ακόλουθες παρεμβάσεις :



Με περίπτερο στο κέντρου Χαϊδαρίου με έντυπα, περιοδικά, ανακοινώσεις, φυλλάδια των συμμετασχόντων. Θα προβληθεί η ταινία «Κλέφτης ποδηλάτων» του Βιτόριο ντε Σίκα (1949) καθώς και video για τα Μ.Μ.Μ.


Με ποδηλατοδρομία την Κυριακή το πρωί 20 Σεπτεμβρίου 2009 από το Ιερό της Αφροδίτης (Αφαία) 10:00 π.μ, που θα διασχίσει τμήμα του Ποικίλου Όρους και θα καταλήξει στο Παλατάκι μέσω της ιεράς Οδού. Στο Παλατάκι θα πραγματοποιηθεί συναυλία με Rock συγκροτήματα, από τις 11:30 – 13:00.


Με το ευφάνταστο αλλά καθόλου φαντασιόπληκτο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. www.xpolis.blogspot.com , όπου θα ενδημούν ειδήσεις, νέα, θέματα, φωτογραφίες, έργα τέχνης, αφίσες, τραγούδια, ταινίες, video, blogs κ.λπ. σχετιζόμενα με τις μετακινήσεις, τους πεζούς και το ποδήλατο.




Συμμετέχουν (μέχρι στιγμής): Ποδηλάτες Χαϊδαρίου, Σύλλογος; Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαϊδαρίου, A.O.ΠΗΓΑΣΟΣ Χαϊδαρίου, Φίλοι του Σιδηρόδρομου, Φίλοι της Φύσης (Friends of Nature), περιοδικό ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ , Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη , Ποδηλάτες – Ποδηλάτισσες κ.ά. [Αναμένονται και άλλες σημαντικές συμμετοχές .Η πρόσκληση είναι ανοικτή]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου