ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ


Ελάχιστοι μας διαβάζουν

ελάχιστοι ξέρουν τη γλώσσα μας

μένουμε αδικαίωτοι κι αχειροκρότητοι

σ' αυτή τη μακρινή γωνιά

'Ομως αντισταθμίζει που γράφουμε Ελληνικά


ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΝΤΗΣ 1914-2004

Κύπριος ποιητής



Η συναγωνίστρια Ιωάννα Παναγιώτου, εκπρόσωπος του Κινήματος των Κυπρίων Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών, κατήγγειλε από το κυπριακό κανάλι ΡΙΚ 1 (29.5.2009)την προσπάθεια της Τουρκίας να παρεμποδίσει τις έρευνες αμερικανικής εταιρείας για λογαριασμό της κυπριακής Δημοκρατίας , με στόχο την εκτίμηση κοιτάσματος υδρογονανθράκων μέσα στα πλαίσια της θαλάσσιας οικονομικής ζώνης της Κύπρου. Η Ι.Παναγιώτου ζήτησε την ελλαδική αλληλεγγύη και την ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, με την προστασία των ερευνητικών συνεργείων από μονάδες του ελληνικού στόλου....

Η στάση της Κυπρίας αγωνίστριας και των συντρόφων της πρέπει να αντήχησε ως μάλλον παλαιομοδίτικη στον "διεθνιστικό" συρμό , που δυναστεύει τον ελλαδικό δημόσιο λόγο. Τον συρμό που προωθεί μια ψυχωσική αντίληψη για τον βαλκανικό περίγυρο της χώρας μας , χειροκροτώντας την πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων και της αναζήτησης συμβιβασμών σε πείσμα του Διεθνούς Δικαίου. Και ναι μεν δεν υπάρχει τίποτε πρωτότυπο σε αυτή την αντίληψη , που εκτοπίζει την υπαρξιακή αβεβαιότητα της χώρας μας και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το παρόν, για να την επαναφέρει δριμύτερη στο πολιτικό προσκήνιο του μέλλοντος...Το πρωτότυπο έγκειται αποκλειστικά και μόνο στη σύμπτωση των δηλώσεων της Κυπρίας οικολόγου με τα αποκαλυπτήρια των "εθνικών απόψεων" του επί κεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων(ΟΠ) : Τουλάχιστον στο ενδιαφερόμενο κοινό , έγινε γνωστή η παθητική προσαρμογή της ηγετικής παρέας των ΟΠ στα κελεύσματα του ηγετικού κύκλου των Πρασίνων, του νεοταξίτη Κον Μπεντίτ, του Λιπιέτζ, της Φρασόνι, της Ροτ.

Η σύγκριση είναι πραγματικά χαρακτηριστική. Από τη μια ο πολιτευτάκιας που κάνει πρόθυμα το bell boy για να αποκτήσει διεθνή εύσημα, κι από την άλλη μια υπερήφανη γυναίκα και μια υπερήφανη πολιτική συλλογικότητα, που τιμάει το όνομα της Πολιτικής Οικολογίας.

Ιωάννα Παναγιώτου, σε ευχαριστούμε θερμά για την αίσθηση του μέτρου που μας επιτρέπεις να διατηρούμε ....
Υ.Γ Η φωτογραφία είναι της ανοιξιάτικης Δήλου και προέρχεται από το αρχείο της Ελληνικής Εταιρείας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου