ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Περιοδικό ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ, 2ο τεύχος







Το δεύτερο τεύχος του ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ κυκλοφορεί με θέματα επίκαιρα και διαχρονικά, σε μόνιμη αντιπαράθεση με τη σοβαροφάνεια, τον (ευρω)επαρχιωτισμό, τον «τεχνοσνομπισμό» και τη μικρόνοια . Το τεύχος διαθέτει μεγάλη ποικιλία θεμάτων και γενικώς αντενδείκνυται για όσους ανήκουν στο «ξεφυλλιστικό κοινό» (δηλαδή όχι στο αναγνωστικό....). .


Από τα «ελαφρών βαρών» κείμενα ξεχωρίζει το εκδοτικό σημείωμα , με την βολή εναντίον των εχόντων μπάρμπα εις την Κορώνη του οικολογισμού αλλά ποιούντων την πάπια στα μεγάλα υπαρξιακά θέματα Ευρώπης και Ελλάδας. Από κοντά έρχεται το χρονικό «Διυλίζοντας το περιβάλλον-καταπίνοντας την ΠΕΤΡΟΛΑ», τα «Ουρο-λογικά» ως συγκριτική προσέγγιση της ελληνικής ούρησης με την ανακύκλωση των αστροναυτικών ούρων στο διάστημα, η κάθοδος των σινεφίλ στη κινηματογραφική Ρόδο («Και τα μυαλά στα Ecofilms»), η εισαγωγή της αρχής Ο ΚΑΠΝΙΖΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ , το πονεμένο γράμμα ενός απατημένου γιωταχή , η «πολιτιστική» επανάσταση του Δεκεμβρίου του 2008, οι νεκροί με οικολογικές ευαισθησίες....


Στα «βαρέων βαρών» κείμενα αξιοσημείωτη είναι «Η πράσινη ανάπτυξη (που) είναι η έξυπνη ανάπτυξη» από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Κουβέλη, η προσέγγιση του πανεπιστημιακού Σωτήρη Χτούρη στα «Δεκεμβριανά», ο «Πτερωτός Ιωάννης Πρόδρομος» του Β.Π. Καραγιάννη, τα γηπεδο-γραφήματα του Μιχάλη Μιχελή και το αφήγημα του ίδιου για το ΚΑΣΜΙΡ, η «Εναλλακτική πρόταση αγροτικής ανάπτυξης» του Θεόδωρου Μπατρακούλη, «Η τέχνη στα χρόνια της κλιματικής απορρύθμισης» του Δημήτρη Κούνδουρου, «Ο άλλος Υμηττός που είναι εφικτός», από τον Γιάννη Σχίζα.


Στο τεύχος φιλοξενούνται κείμενα από τη Κύπρο (Κώστας Παπασταύρος, Μαρία Ολυμπίου), κείμενα πολιτικών ( Περικλής Κοροβέσης, Θάλεια Δραγώνα, Μανώλης Στρατάκης, Γρηγόρης Ψαριανός, Ντόρα Μπακογιάννη, Σπύρος Κουβέλης, Γιώργος Σουφλιάς), του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, της Επιτροπής Αγώνα για το Θριάσιο, της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, της Ελληνικής Εταιρείας, των Οικολόγων Πρασίνων ,του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου. Κι ακόμη υπάρχουν αναφορές στα βιβλία των Μπιτσάκη, Τόλιου, Stern, Σκλαβούνου, Massey.


Κοντολογίς: αφθονία και ποιότητα, σε μία μόνο συσκευασία...



.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου