ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σόϊμπλε : Οι Έλληνες είναι σπουδαίος λαός, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος……


Σκέπτεται ο  πονηρός  Γερμανός πολιτευτάκιας : Όλο και κάποιος θα «τσιμπήσει» με τη φιλοφρόνηση…Εξ άλλου, πρέπει να διαψεύσω και την καταγγελία περί γερμανικής δικτατορίας στην Ευρώπη»….Γ.Σχ.

Με δηκτική διάθεση περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα. Για τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ότι έλεγε ανοησίες στο λαό όταν υποσχόταν πως οι γερμανικές αποζημιώσεις θα μείωναν το χρέος, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά λέει ότι ήταν «πολύ διστακτικός» στην πολιτική του τους τελευταίους έξι μήνες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Αυτό -μαζί με τις δημοσκοπήσεις- ήταν για τον γερμανό υπουργό Οικονομικών ενδεικτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Για την Ελλάδα λέει ότι είναι κράτος αδύναμο και δυσλειτουργικό, ενώ επικαλείται και την φράση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «οι έλληνες είναι ένας σπουδαίος λαός, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος».Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Γερμανία ποτέ δεν έθεσε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ως τελεσίγραφο στην Ελλάδα, ωστόσο σημειώνει ότι την πρόταση για «time out», δηλαδή να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη για κάποιο διάστημα, στήριξαν οι 15 από τους 18 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, δηλαδή όλοι πλην του Γάλλου, του Ιταλού και του Κύπριου.
Για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου από τον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που όλοι είχαν μείνει με την εντύπωση ότι ένας συμβιβασμός ήταν κοντά, ο Β.Σόιμπλε λέει: «Τα χάσαμε όλοι. […] Κανείς δεν κατάλαβε ποια ήταν η στρατηγική του, ούτε αν είχε πραγματικά σχεδιάσει το δημοψήφισμα».Και η συνέχεια ήταν το ίδιο ασαφής, συνεχίζει ο Σόμπλε, και λέει: «Παρ” όλο που ο ελληνικός λαός τον ακολούθησε και είπε “όχι” σε ποσοστό 60% στο πρόγραμμα βοήθειας, εκείνος αποφάσισε να το εφαρμόσει. Και οι Έλληνες αποδέχτηκαν αυτή την ανατροπή. Αυτό, εγώ δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν είμαι Έλληνας» αναφέρει. 


Μιλώντας στο πλαίσιο γαλλικού ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Ελλάδα, η επόμενη ημέρα», των Πιερ Μπουρζουά και Ζαν Κατρεμέρ, το οποίο θα προβληθεί το βράδυ από το δίκτυο Arte, ο κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι ο κ. Τσίπρας υποσχόταν ελάφρυνση έως εξαφάνιση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας από τα χρήματα των γερμανικών αποζημιώσεων και σημείωσε ότι «αυτός ο εθνικισμός, αυτές οι ανεύθυνες κουβέντες, αυτές οι ανοησίες στρέφονται πάντα ενάντια σε εκείνον που τις χρησιμοποιεί, γιατί δεν εκπληρώνει το χρέος που έχει, δηλαδή να λέει την αλήθεια». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπληρώνει ότι αυτή η ρητορική οδήγησε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού να σκέπτεται ότι, αφού η Γερμανία χρωστούσε τόσα πολλά χρήματα στην Ελλάδα, δεν υπήρχε ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων.
Γαλλία, Ιταλία και Κύπρος  αντιστάθηκαν στην ιδέα του GREXIT 15 υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στο προσωρινό Grexit και δεν επρόκειτο για γερμανική εντολή, δηλώνει τώρα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στη γαλλική Liberation. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό οι χώρες που τάχθηκαν κατά μιας τέτοιας λύσης ήταν η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος. «Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για γερμανική υπαγόρευση. Αυτό είναι η αλήθεια κι όλα  τα άλλα είναι, στην χειρότερη περίπτωση, προπαγάνδα ή παρερμηνεία, στην καλύτερη περίπτωση». Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε «δεν υπάρχει γερμανική δικτατορία στο Eurogroup».... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: 
http://www.mixanitouxronou.gr/oi-ellines-ine-enas-spoudeos-laos-alla-i-ellada-den-ine-kratos-lei-soimple-se-ntokimanter-kritiki-ston-antoni-samara-ke-epithesi-ston-tsipra-elege-anoisies-gia-tis-germanikes-a/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου