ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Die Welt : Το 'όχι' της Αθήνας πλήγμα για τη Μέρκελ και το γερμανικό κύρος


Με εργαλείο μια  ευρωπαϊζουσα αμπελοφιλοσοφία η  γερμανική εφημερίδα Die Welt,  σχολιάζει τα των σχέσεων Γερμανίας-Ελλάδας, αφού προτάσσει την παραδοχή ότι το ελληνικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου είναι ήττα για την Μέρκελ. 
Η  εφημερίδα επαναλαμβάνει τη γνωστή «καραμέλα»    («Η Ευρώπη έχασε» ) κι από κοντά σημειώνει τη «χασούρα» μιας καλής διαχειρίστριας  διεθνών κρίσεων, όπως η γερμανίδα καγκελάριος. Μόνο που ομολογεί ότι αυτό δεν οφείλεται  αποκλειστικά στην παράλογη συμπεριφορά του Τσίπρα…..

Η Welt συμπεριφέρεται σαν να μην έχει καταλάβει το γερμανικό σχέδιο ολικής αποδόμησης και λεηλασίας του ελληνικού χώρου, οπότε και σημειώνει :
«Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει περικοπές. Σωστό. Όμως οι δημοσιονομικοί στόχοι που της έθεταν ήταν τόσο μεγάλοι που δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν….».

Λέει η γερμανική εφημερίδα  : «Ο φόβος είναι ότι στον υπόλοιπο κόσμο θα πουν: Κοιτάξτε, οι Ευρωπαίοι δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το ελληνικό πρόβλημα, δηλαδή η Μέρκελ δεν τα κατάφερε. Και θα αναρωτηθούν:Πώς θέλουν να εντάξουν την Ουκρανία στη Δύση, εκεί που έχουν έναν πολύ μεγαλύτερο αντίπαλο, τον Ρώσο πρόεδρο  Πούτιν; Και τι θα συμβεί αν τα πράγματα επιδεινωθούν στην Ιταλία; Πώς θα το αντιμετωπίσουν, όταν απέτυχαν με τα πολύ μικρότερα προβλήματα της Ελλάδας;»

Μετά από αυτή τη διαπίστωση της πιθανότατης μείωσης του γερμανικού κύρους, η Welt  καταλήγει  :

«οι Γερμανοί επιτέλους να κατανοήσουν ότι δεν θα λάβουν πίσω το σύνολο των χρημάτων που έχουν δανείσει στην Ελλάδα, ακόμη κι αν στείλουν την τρόικα να ελέγχει την Αθήνα  τα επόμενα 50 χρόνια,
Έχει έρθει η ώρα να γίνουν διαπραγματεύσεις για μια αναδιάρθρωση - ίσως ακόμη και για  απομείωση - του χρέους. Σε αντάλλαγμα,  η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».


Πηγή είδησης: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου