ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Παράλληλο νόμισμα

Η ασφυξία ρευστότητας και οι βολές εναντίον της τραπεζικής λειτουργίας στην Ελλάδα, υπαγορεύουν ένα ισχυρό αντίδοτο άμεσης αποτελεσματικότητας. Φεύγοντας από το Υπουργείο Οικονομικών ο  Γιάννης Βαρουφάκης  μας άφησε τουλάχιστον ένα εφεδρικό σχέδιο αντιμετώπισης της πιστωτικής λειψυδρίας , γράφοντας  στην Telegraph :  «Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα»
Στη συνέχεια βέβαια τα πήρε πίσω και μέσω Twitter διεμήνυσε ότι «η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη, η  ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία, η  Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα» .
Όμως η  ιδέα της  παράλληλης νομισματικής κυκλοφορίας παραμένει και δεν χρειάζεται τόσο πολύ την συνηγορία ενός Υπουργού Οικονομικών,  που μέχρι  πριν 8  μήνες δυσπιστούσε με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης 2014  του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας μια φράση του Τσώρτσιλ για την ένταση των αγώνων που απαιτείται : «Αίμα και δάκρυα».
Το δικαίωμα  αυτοάμυνας μιας χώρας  με όποιο θεμιτό τρόπο αυτή κρίνει, είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν υπόκειται σε καμιά  παραίτηση. Αν η γερμανοκρατούμενη «Ευρώπη» συνεχίσει να επιδίδεται σε χρηματοπιστωτικό πνιγμό, η Ελλάδα οφείλει να επανενεργοποιήσει την ομαλή κυκλοφορία προϊόντων και υπηρεσιών, με τη χρήση παράλληλου  μέσου πληρωμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου