ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Γιώργος Ρωμανιάς, πολιτικό στέλεχος για όλες τις εποχές




Ο   Σερ Τόμας Μόρ (ο άνθρωπος που μεταξύ άλλων  εισήγαγε  τον όρο ΟΥΤΟΠΙΑ στη φιλοσοφική συζήτηση)  ήταν καγκελάριος και φίλος του Ερρίκου του Η, μπορούσε δε περίφημα να κάνει το κουνέλι μετά το εκκλησιαστικό πραξικόπημα του δεύτερου και την αυτοαναγόρευσή του σε επικεφαλής της Αγγλικής Εκκλησίας. Όμως αντιστάθηκε και έχασε το κεφάλι του, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό του «ανθρώπου για όλες τις εποχές» από τον Άγγλο φιλόλογο Ρόμπερτ Γουϊτινγκτον.
Ο Γιώργος Ρωμανιάς δεν κάνει κάτι τόσο ηρωϊκό  σε αυτή την εποχή, στην οποία η θολοτοκουλτούρα του Ζουράρη επιχειρεί να  συναρμόσει τη περίφημη συνθήκη του Μπρεστ-Λιτοφσκ για να δικαιώσει το σημερινό Γ Μνημόνιο:  Όμως δεν είναι και λίγο το ότι  παραιτείται εξηγώντας στους κκ. Κατρούγκαλο, Χαίκάλη και Στρατούλη :

 "…. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές….  Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο…..».

Ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο για το συνταξιοδοτικό, για τον οποίο, όπως υποστήριξε, αγνοήθηκε πλήρως το υπουργείο: "Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο".

Η παραίτησή του δεν σχετίζεται με τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου, αλλά με το νόμο που πρέπει να εφαρμοστεί. "Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο. Να σου λέει μέσα το πρώτο σχέδιο ότι στις μειωμένες συντάξεις σου κόβει 16% το μήνα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου