ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Δυο συγκεντρώσεις για το ΟΧΙ – αλλά η υπέρβαση προέχει…

Την Δευτέρα, 27.7.15, ώρα 8μμ, στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, Κυψέλη, θα γίνει πολιτική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε-Συνεχίζουμε» , με κύριο ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη . Την επομένη, 28.7.15, ώρα 7.30, στην ΑΣΟΕΕ (οδός Πατησίων) θα γίνει μια άλλη συγκέντρωση, πάλι με αφετηρία το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, που υποστηρίζεται από 132 (μέχρι χθές) υπογραφές, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν αυτές των  Βατικιώτη, Μπελαντή, Παπακωνσταντίνου Π. και άλλων , λιγότερο γνωστών  στον υποφαινόμενο, αλλά με τίτλους πολιτικής και κοινωνικής δράσης.
Ανεξάρτητα από τα επί μέρους στοιχεία  των δυο κινήσεων, οι οποίες αξίζουν και πρέπει να υποστηριχθούν, το βέβαιο είναι ότι στην παρούσα φάση πρέπει να εμπεδωθεί στη λαϊκή συνείδηση ότι  το πραξικόπημα της 13ης Ιουλίου καταστρατήγησε  ευθέως τη διάταξη του άρθρου 44 του Συντάγματος περί Δημοψηφισμάτων και παρέκαμψε την εντολή του  εκλογικού σώματος. Η Ιουλιανή εκτροπή και τα «προϊόντα» της - όπως η μνημονιακή καταλήστευση του ελληνικού λαού και η οριστικοποίηση του καθεστώτος  αποικιακής επιτροπείας – αποτελούν καθοριστικά ζητήματα , που δεν πρέπει να επισκιασθούν από δευτερεύουσες απόψεις και μελλοντολογίες.
 Οι δυνάμεις της Αριστεράς ΔΕΝ καλούνται να επιδείξουν την μακροχρόνια συνέπεια και αριστεροσύνη τους, αλλά να εκφράσουν τον βουβό πόνο και την οργή του λαού από την μνημονιακή λεηλασία. Καλούνται να αποδείξουν ότι το πνεύμα της κοινωνικής διαμαρτυρίας,  που εκφράστηκε  τουλάχιστον από το 61%  των εκλογέων, δείχνει   τον εικονικό χαρακτήρα  της σημερινής  πολιτικής γεωγραφίας και τη δυνατότητα μιας λαϊκής υπέρβασης.

Ο ρόλος της ευρείας Αριστεράς  θα δικαιωθεί μόνο όταν επίμονα, χωρίς αβανγκαρντισμούς και αξιώσεις ηγεμονίας, συνδράμει  ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο  με  δημοκράτες κάθε απόχρωσης. Όταν κάνει την υπέρβαση  των  κομματικών πατριωτισμών και εμπνεύσει εμπιστοσύνη, πνεύμα αλληλεγγύης και πολιτικής γενναιοδωρίας,  σε κάθε πατριώτη  αυτής της χώρας . Όταν  παλέψει για   μια «κρίσιμη πολιτική μάζα»,  για να  συντρίψει  τα αισθήματα μειονεξίας   και τις  ιδεολογικές  αγκυλώσεις της ευρωφοβίας , που επιχειρεί να παγιώσει η μαύρη μνημονιακή προπαγάνδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου