ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ


        Το ΔΗΚΚΙ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταγγέλλει την αλλαγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας και της αλλαγής του τρόπου διενέργειας και διεξαγωγής των πλειστηριασμών. Στην ουσία πρόκειται για μία βίαιη εισαγωγή του αγγλοσαξονικού δικαίου στην χώρα μας. Με τις συγκεκριμένες αλλαγές που συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο επαχθές μνημόνιο που μετατρέπει την χώρα σε αποικία χρέους δίδονται υπερβολικά προνόμια και δικαιώματα στις τράπεζες για να διενεργούν πλειστηριασμούς εξπρές σε ασφυκτικά χρονικές προθεσμίες.
       Παράλληλα με βάση την πρόβλεψη ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία του ακινήτου,  χιλιάδες ακίνητα κινδυνεύουν να χαθούν κυριολεκτικά έναντι πινακίου φακής .
     Ανοίγει έτσι ο δρόμος διάπλατα  σε οργανωμένα κυκλώματα και συμφέροντα και στα επονομαζόμενα κοράκια των πλειστηριασμών να λεηλατήσουν τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.
     Η επιπλέον δε πρόβλεψη ότι το κάθε ακίνητο θα μπορούν να το επισκέπτονται υποχρεωτικά οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές  - κοράκια συνοδεία του δικαστικού επιμελητή και ίσως και αστυνομικής δύναμης θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε οικογενειακές τραγωδίες.

    Το ΔΗΚΚΙ  - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση του στα ανωτέρω απαράδεκτα που καταβαραθρώνουν και κατακρημνίζουν το βιος και την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη – δανειολήπτη και δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί με κάθε μέσο και τρόπο στις οικογένειες  1.000.000 Ελλήνων πολιτών.
Τέλος, μεγάλα ερωτηματικά εγείρει η ψήφιση της κοινοτικής οδηγίας   BRRD για τη στήριξη των τραπεζών κατ’απαίτηση των δανειστών και μάλιστα ως προαπαιτούμενο για το νέο μνημόνιο .Οι ρυθμίσεις αυτές που απαιτεί η ευρωπαϊκή ένωση έχουν ψηφιστεί σε άλλες χώρες, αλλά στην χώρα μας μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για την ληστεία-κούρεμα των καταθέσεων και μάλιστα από το πρώτο ευρώ. Και τούτο μπορεί να γίνει παρότι υποτίθεται ότι  θεσπίζουν την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ.
        Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και ιδιαίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να ψηφίσουν τέτοια νομοσχέδια. Η υπερψήφισή τους σημαίνει τη μετατροπή της βουλής  σε κατοχική βουλή με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ και με ότι αυτό συνεπάγεται στην πορεία του τόπου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου