ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Με τον «Καλλικράτη» η Ελλάδα οδεύει προς την ανυπαρξία…

του Γιώργου Μπούτρη, μέλους του ΔΗ.Κ.ΚΙ. και του τομέα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ


Πέραν της καταστροφής των κοινωνικών δομών, των γεωγραφικών, κλπ προβλημάτων που δημιούργησε στους δημότες όλης της χώρας ο νόμος «Καποδίστριας» και επέκτεινε ο νόμος «Καλλικράτης», που έχουν αναδειχτεί και «καυτηριαστεί», υπάρχει και μια άλλη, ακόμη πιο σημαντική πλευρά, που έχει κρατηθεί μυστική από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μη ψηφίζουν όπως πιθανώς θα ήθελαν -αν ήξεραν- οι πολίτες σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο του διαμελισμού και κατακερματισμού της εθνικής επικράτειας

Η διοικητική διαίρεση της Ελλάδας, με το νόμο «Καλλικράτης» είναι η ίδια που έκαναν οι Γερμανοί το 1941. Αυτό ουσιαστικά αποφασίστηκε με την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη το 1987, η οποία έστρωνε το δρόμο για να υπάρξει η ενιαία εσωτερική αγορά ως το 1992.και στηρίχτηκε στα κείμενα του 1995 της Ε.Ε. για την Ευρώπη των πόλεων - περιφερειών (πόλη - κράτος, περιφέρεια - κράτος), με σκοπό να υποκαταστήσουν την Ευρώπη των εθνών - κρατών.

Ήδη έχουμε το παράδειγμα, ότι η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε για τον αγωγό από το Αζερμπαϊτζάν στην Αδριατική (ΤΑΡ), χωρίς να απαιτήσει τέλη διέλευσης (κάτι πρωτοφανές για τα διεθνή δεδομένα), παραδίδοντας έμμεσα στην εταιρεία την κυριότητα και τον έλεγχο της Μακεδονίας και της Θράκης ως «γκρίζας ζώνης», όπως και στα Ίμια.

Αυτόνομα κρατίδια, χωρίς Ελλάδα

Με την λεγόμενη «διεδαφική συνεργασία» οι περιφέρειες θα μπορούν να συνάπτουν διακρατικές σχέσεις με άλλα κράτη ή περιφέρειες άλλων κρατών, υπερσκελίζοντας το δικό τους κράτος και σταδιακά θα λειτουργούν σαν αυτόνομα αδύναμα κρατίδια,
π.χ. η περιφέρεια Θράκης θα στηρίζει την ανάπτυξή της σε διακρατικές σχέσεις με την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), η περιφέρεια Ιονίων νησιών με την Ιταλία, η περιφέρεια Κρήτης με το Ισραήλ, η περιφέρεια των νησιών του Αιγαίου με την Τουρκία (Άγκυρα) ή με μεγάλους του χρηματιστικού κεφαλαίου του εξωτερικού, κ.ο.κ.

Οι περιφέρειες που αποκτούν μεγάλες δικαιοδοσίες και μεταβάλλονται σε οιονεί αυτόνομες περιφέρειες, που θα συνομιλούν απευθείας με τις Βρυξέλλες και με άλλους ανεξέλεγκτους «χορηγούς». Για να επιβιώσουν, θα συνδεθούν με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αντί για συνεργασία μεταξύ τους, θα οδηγηθούν σε ανταγωνισμό για την απόσπαση πόρων.

Εξαναγκασμός σε πτώχευση και ξεπούλημα

Η κεντρική διοίκηση δεν απέδωσε τους πόρους που είχε υποσχεθεί στους δήμους και στις περιφέρειες, με αποτέλεσμα να τους έχει φέρει προ της πτώχευσης.

Υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες, χωρίς την εκπαίδευση και τις δομές της λειτουργίας ως κράτος, οι περιφέρειες, το πιο πιθανόν είναι να πουληθούν σε ξένα συμφέροντα.

Στην πράξη, έχει αποδειχθεί ότι η ελεύθερη αγορά -σε περιβάλλον απουσίας κρατικής διορθωτικής παρέμβασης- σε βάθος χρόνου εντείνει τις ανισότητες. Οι φτωχές χώρες και περιοχές (περιφέρειες) γίνονται φτωχότερες και οι πλούσιες, πλουσιότερες.

Διευκολύνει το πέρασμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (Ε.Ο.Ζ.)

Εκτός των άλλων, κάθε περιφέρεια θα είναι μία Ειδική Οικονομική Ζώνη, στην οποία δεν θα ισχύει το εθνικό δίκαιο, ούτε και το εργατικό δίκαιο, κ.ο.κ., αλλά θα αποτελεί ζώνη ελευθέρου εμπορίου.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει νόμος της Ε.Ε. βάσει του οποίου μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη χώρα για χαμηλότερη φορολόγηση η μητρική εταιρεία (έστω ένα της γραφείο) και η θυγατρική να παραμένει όπου ήταν.

Τα νέα στρατόπεδα «συγκέντρωσης» φυλάνε τους μετανάστες για χρήση σε Ε.Ο.Ζ.

Ήδη ο πρωθυπουργός έχει αναγγείλει (κάτι ανάλογο με την οδηγία Μπολκενστάϊν της Ε.Ε.), ότι οι μετανάστες θα δουλεύουν στις Ε.Ο.Ζ. με το μισθό της χώρας τους (νέο δουλεμπόριο).

Οπότε, μας πάνε σε μια νέα βάρβαρα υποαμοιβόμενη των ελαχίστων αναγκών και πολύωρη δουλεία, ανεργία, δωρεάν εκμετάλλευση από τις πολυεθνικές των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, χωρίς φόρους για το κράτος, την περιφέρεια και τους δήμους.

Τέλος τα ίσα δικαιώματα - κατάργηση της δημοκρατίας

Καταργεί την έννοια των δικαιωμάτων που απορρέουν από την ψήφο και στην αυτοδιοίκηση, αφού πάντα πρέπει η μειοψηφία να υποτάσσεται. Η δημοκρατία έχει και αυτή αναπόσπαστο τοπικό χαρακτήρα. Δεν μπορούν να ψηφίζουν μαζί και ανακατεμένα περιοχές με διαφορετικές ιδιαιτερότητες και γνωρίσματα, π.χ  η Λαμία και η Χαλκίδα. Έτσι καταργείται η ουσία της ψήφου.

Ο νόμος «Καλλικράτης» αφαιρεί από τους δήμους (από τα κύτταρα της δημοκρατίας) αρμοδιότητες και τις εκχωρεί στους ανεξέλεγκτους περιφερειάρχες.

Ο «Καλλικράτης» ουσιαστικά μετέφερε σε τοπικό επίπεδο το μοντέλο διοίκησης του κεντρικού κράτους: αδιαφάνεια, υπερσυγκεντρωτισμό, γραφειοκρατία, αναποτελεσματικότητα.

Έτσι, αλλοιώνεται και φαλκιδεύεται κάθε έννοια τοπικότητας και τοπικής διακυβέρνησης.

Με την επερχόμενη δε αλλαγή του εκλογικού συστήματος των γενικών εκλογών, με μονοεδρικές περιφέρειες και δοτούς βουλευτές, θα επιταθεί ο εκφασισμός του ελληνικού κράτους.

Οριστικό κεφαλοκλείδωμα - καταστολή και χαλιναγώγηση της ταξικής πάλης

Εν τω μεταξύ, ξεπουλάνε τις δημόσιες επιχειρήσεις με τα κέρδη των οποίων θα μπορούσε να γίνει κοινωνική πολιτική, εξαφανίζουν τις στρατιωτικές μονάδες και βιομηχανίες για να μην υπάρχει δυνατότητα αντίστασης από τη χώρα μας και ξεπουλάνε τα δημόσια κτίρια με την υποχρέωση μάλιστα να πληρώνουν και ενοίκιο για 10 χρόνια. Μάλιστα αυτό το λένε ότι είναι leasing (χρηματοδοτική μίσθωση), αλλά στο leasing, το ακίνητο στο τέλος μένει στον ενοικιαστή, όχι πάλι στον ιδιοκτήτη! Την ίδια παγκόσμια απάτη είχαν κάνει και με το haircut (κούρεμα του χρέους) που αντί να το κάνουν σε όλους όσους χρωστούσαν δηλαδή και στο εξωτερικό, έβαλαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων, κλπ σε ένα λογαριασμό και κούρεψαν μόνο αυτά! Έκλεψαν δηλαδή στην ουσία τα χρήματα των συνταξιούχων, κλπ. Με τα δε γενόσημα φάρμακα και τους νέους τρόπους υπολογισμού της συμμετοχής του ασφαλισμένου για φάρμακα που παίρνει, εξαναγκάζουν σε θάνατο ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώνουν, π.χ. 100 ευρώ το μήνα για φάρμακα. Έτσι ολοκληρώνουν την περιστολή του κοινωνικού κράτους.

Όπου εφαρμόστηκε κατέστρεψε τις κοινωνικές δομές

Επειδή στα καπιταλιστικά κράτη, π.χ. η υγεία του ανθρώπου αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα, πολλά δημόσια νοσοκομεία τα έκλεισαν και άλλα τα ιδιωτικοποίησαν στη Γαλλία, αλλά ακόμα και στη Σουηδία. Στην Δανία, υπάρχει αναμονή 8 μηνών, όπως ήδη στην Ελλάδα που είμαστε στην αρχή. Όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία, έτσι και η εκπαίδευση στις ΗΠΑ, Φινλανδία, Δανία, Ιρλανδία, Βρετανία, είναι ιδιωτικοποιημένη από 50-100% δημιουργώντας αμορφωσιά και ταξική διαφοροποίηση.

Απώλεια Εθνικής Ανεξαρτησίας

Το θεμέλιο της Ανεξαρτησίας μας πλέον δεν είναι η κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, δεν είναι η υπεράσπιση της πατρίδας απέναντι σε κάθε ενδεχόμενη απειλή, δεν είναι η προστασία της χώρας και του λαού της και προπαντός δεν είναι ο αγώνας του λαού για τα δίκαιά του, αλλά, η υποταγή στις απαιτήσεις των «εταίρων» μας!

Ο νόμος «Καλλικράτης» είναι αντισυνταγματικός, άκρως επικίνδυνος για την εθνική μας επιβίωση και αφορά την ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας από ληστρικά ξένα συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως στηρίζει περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις αντιμνημονιακές, αντιφασιστικές και αντικαλλικρατικές. Θα καταργήσει το νόμο «Καλλικράτης» και έχει προγραμματίσει την δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής διάρθρωσης εντελώς αντίστροφης λογικής.

H λειτουργία της δημόσιας διοίκησης θα δομείται στους εξής άξονες:
1. Δομή και λειτουργία του Κράτους «Αποκέντρωση του Κράτους με ισχυρή Αυτοδιοίκηση»
2. Δημιουργία Κοινωνικού Κράτους – Παραγωγική Ανασυγκρότηση
3. Δημοκρατική Αναδιάρθρωση - Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης.
4. Κατάργηση της πολυνομίας και η απλούστευση των διαδικασιών, αποτελούν καίριας σημασίας μεταρρυθμίσεις.