ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ακρωτηριάζουν τη χώρα – «κόβουν» Κύθηρα και Αντικύθηρα…





   Η Περιφερειακή Παράταξη «Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο» (Βαρεμένος Γεώργιος,  Κυπριανίδου Ερμίνα,Τσουκαλάς Δημήτρης,Καπάταης Χρήστος,  Έρη Κωνσταντάκου) 
 κατέθεσε αίτημα για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 16.01.2104, σχετικά με την Κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και Αντικυθήρων με Πειραιά και Κίσσαμο  Χανίων, καθότι τα Νησιά αυτά υπάγονται  στην Περιφέρεια Αττικής.
  Το δρομολόγιο της επιδοτούμενης γραμμής εκτελούσε το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος».
   Η ακτοπλοϊκή σύνδεση  Κυθήρων και Αντικυθήρων αποτελεί για τις τοπικές κοινωνίες ανάγκη πρώτης προτεραιότητας,  καθώς τόσο στον Πειραιά όσο και στην ευρύτερη περιοχή  Κισσάμου Χανίων διαμένουν χιλιάδες πολίτες με καταγωγή από αυτά τα Νησιά.
Η  σημασία της απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων γίνεται καλύτερα κατανοητή αν ληφθεί υπόψη η  έλλειψη 15 γιατρών από το Νοσοκομείο των Κυθήρων και η  παντελής έλλειψη γιατρού(!) στα Αντικύθηρα,  από τις αρχές Δεκεμβρίου 2013.
   Την αντίθεσή τους στην κατάργηση της γραμμής αυτής εκφράζει  σύσσωμη η κοινωνία των δυο νησιών ,  καθώς και ο Μητροπολίτης  Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.
    Επιτροπή Κατοίκων με  επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και τους αρμόδιους φορείς, κατηγορεί  την πολιτεία ότι γυρίζει το νησί πίσω 60 χρόνια, προειδοποιώντας πως η κατάργηση της σύνδεσης με  Πειραιά και Κίσσαμο Χανίων θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση .
   Οι κάτοικοι των δυο  Νησιών αναγκάζονται να έρχονται στον Πειραιά προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με την Περιφέρεια Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Δασαρχείο, τη Διεύθυνση Δασών, την Πολεοδομία και την Δ.Ο.Υ. που καταργήθηκε πρόσφατα.