ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Καταγγελία Αστυνομικών της Εύβοιας




Την ώρα που με τα πενιχρά μέσα και την έλλειψη Προσωπικού, καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της αστυνόμευσης του Νομού , την ίδια στιγμή κατασπαταλούμε τις λιγοστές δυνάμεις έχοντάς τες σε ετοιμότητα, εάν χρειαστεί , να επιχειρήσουμε σε ένα χώρο εργοστασίου , χωρίς ωστόσο να έχει καν ζητηθεί η συνδρομή μας όπως ορίζει ο Νόμος . Αξίζει να σημειωθεί ότι πάγια άποψη της Ένωσης σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι ότι τα εργασιακά – κοινωνικά ζητήματα που ανακύπτουν από τις αποφάσεις κάποιου επιχειρηματία, δε θα πρέπει ,τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό ,να αντιμετωπίζονται με την Αστυνομία.
Δεν είναι δυνατόν την 06/01/2014 και από ώρα 22:30 να καλούνται τηλεφωνικά συνάδερφοι απ’ όλα τα Α.Τ. και ενώ σημειωτέον εκτέλεσαν Υπηρεσία την ίδια ημέρα (06/01/2014) μέχρι απογευματινές ώρες στα μέτρα των Θεοφανείων , να συγκροτήσουν πρωινές της 07/01/2013 την Διμοιρία Υποστήριξης. , μήπως υπάρξει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου ‘ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ’.
Ούτε είναι δυνατόν να τροποποιείται η Υπηρεσία της 7/01/2014 τριών (3)Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας [Ο.Π.Κ.Ε], οι οποίες έχουν ως κύρια αποστολή τους την καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας ,όταν το αμέσως προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε έξαρση φαινομένου κλοπών και ληστειών στο Νομό μας. Μια διαταγή που εκτελέστηκε αλλά που παρέμεινε και παραμένει προφορική.
Και ερωτούμε , μπορούσε να δοθεί εγγράφως όταν καταστρατηγούνται τα Π.Δ. 394/2001 που αφορά το ωράριο εργασίας και 173/2013 που αφορά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση;
Μπορούμε να κάνουμε επίκληση του έκτακτου γεγονότος; Ξεκάθαρα όχι. Επιτέλους θα πρέπει να υπάρχει ένα Υπηρεσιακό μέτρο. Το γεγονός ότι προσπαθούμε ευσυνείδητα , με κατανόηση και υπομονή να κάνουμε τη δουλειά μας ως επαγγελματίες δε σημαίνει ότι μπορούμε να ανεχόμαστε την παραβίαση των Π.Δ. από κανέναν.
Δεν επιτρέπεται να γινόμαστε όμηροι των Διοικούντων , να μην είναι εφικτό να προγραμματίσουμε ούτε για τις επόμενες ώρες τη ζωή μας και τη ζωή των οικογενειών μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ένωση η καταπόνηση των συναδέρφων με τις αυθημερόν μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων , χωρίς να συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι . Είναι θλιβερό οι συνάδερφοι να ξεκινούν μεταμεσονύκτιες ώρες διανύοντας δύο και πλέον ώρες σε άσχημο ορεινό οδικό δίκτυο και με κακοσυντηρημένα οχήματα , για να εκτελέσουν Υπηρεσία και άλλες τόσες ώρες για να επιστρέψουν στην έδρα τους .
Και όλα αυτά στο βωμό της ευθυνοφοβίας ορισμένων Διοικούντων .Οι άσκοπες, κατά την άποψή μας, μετακινήσεις,αφενός επιδεινώνουν τα υπάρχοντα προβλήματα στα περιφερειακά Α.Τ. (έλλειψη προσωπικού, μέσων, αστυνόμευσης κ.τ.λ.) και αφετέρου στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Χώρας ζημιώνεται και το Δημόσιο συμφέρον. Γίνεται κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος (καύσιμα, φθορές στα ήδη πεπαλαιωμένα οχήματα, εκτός έδρας κ.τ.λ.) στερώντας οικονομικούς πόρους από εκεί που μας είναι πράγματι απαραίτητοι.
Για όλα τα παραπάνω και γι’ αυτά που δεν μπορούν να αναφερθούν λεπτομερώς στο παρόν έγγραφο , είμαστε υποχρεωμένοι εκ της θέσεώς μας και από το καταστατικό μας να προασπίσουμε τα δικαιώματα των συναδέρφων μας και να καταγγείλουμε σε κάθε αρμόδια αρχή τις καταστρατηγήσεις της ισχύουσας Νομοθεσίας από τη Διοίκηση.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ
Γ Ι Α Τ Ο   Δ . Σ.
Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ                                                                                              ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ