ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

«Κακές λέξεις από Σ...‘Οπως Συνεταιρισμοί»




Oι προσκλήσεις για εκδηλώσεις περί κοινωνικοπολιτικών θεμάτων «πάσχουν» συνήθως από σοβαρότητα και καθωσπρεπεισμό, όμως και αυτός ο κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του… Παραδείγματος χάρη η παρακάτω πρόσκληση , που  αφενός είναι πρόσχαρη και αφετέρου προαναγγέλει   μπουφέ….

Αντιγράφω :

 «Η “κοινωνική οικονομία” έχει πολλές αναγνώσεις και πρακτικές. Ας επιχειρήσουμε μια προσέγγισή της με επίκεντρο τα συνεργατικά εγχειρήματα, ως μια συλλογική δράση που ανοίγεται στην κοινωνία, αντιμετωπίζει τις ανάγκες του σήμερα, ενώ κυρίως  αμφισβητεί, διεκδικεί και ανοίγει νέους δρόμους για την οικονομία των αναγκών του αύριο.

Η Αλληλεγγύη για όλους σας προσκαλεί σε μια συζήτηση με τους Πέτρο Λινάρδο Ρυλμόν, οικονομολόγο και τους Τάκη Νικολόπουλο – Δημήτρη Καπογιάννη, καθηγητές στο ΤΕΙ Μεσολογγίου – συγγραφείς του βιβλίου “Εισαγωγή στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα οικονομία” έκδοση 1 και 2.

Μετά τη συζήτηση [Παρασκευή 24/01 στις 18.30 αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Προπύλαια]  θα ακολουθήσει “συνεργατική” οινοποσία και φαγοποσία (ΣΣ Οικονικής : ΟΛΕ!)και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συζητήσουμε με μέλη συνεργατικών εγχειρημάτων που ήδη λειτουργούν καθώς και με νέες πρωτοβουλίες που ξεκινούν".

Πληροφορίες τηλ: 210 - 3801921