ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ευρωζώνη χωρίς μνημόνια =σκορδαλιά χωρίς σκόρδα

"Ευρωζώνη χωρίς Μνημόνια"  δεν υπάρχει,  αναφέρει κεντρικό άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του κόμματος  «Σχέδιο Β’» - όπου ανήκει ο Αλέκος Αλαβάνος, όχι ως ιδιοκτήτης  όπως φέρεται από κάποια μίντια, αλλά ως ηγετικό στέλεχος….
 Σύμφωνα με το «Σχέδιο Β’», μέσα  σε τέσσερεις κανονισμούς που αφορούν τις χώρες της ευρωζώνης   «γίνεται εντελώς σαφές ότι αυτό που λέγεται «μνημόνιο»,  δηλαδή η υπαγόρευση πολιτικών σε όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς και η καταπάτηση της εθνικής ανεξαρτησίας,  έχει πάρει πια θεσμικό και διαρκή χαρακτήρα…. Πιο αυστηρά και εξοντωτικά μάλιστα στις χώρες  που έχουν προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, όπως η Ελλάδα, αφού τα πιο ακραία άρθρα αναφέρονται σε αυτές».
Ενδιαφέρουσα  είναι και η «ανθολόγηση»  όρων  που κάνει το «Σχέδιο Β» από την γλωσσική σουαχίλι των «προξενητών» και διεκπεραιωτών των μνημονίων :
 "συντονισμός πολιτικών", "καθοδήγηση" και "στρατηγική καθοδήγηση", "παρακολούθηση" και "στενή παρακολούθηση", "συμμόρφωση", ''εποπτεία" και "ενισχυμένη εποπτεία'', "συστάσεις", "προειδοποιήσεις", "ειδικός μηχανισμός επιβολής", "επιτόπιες αποστολές" και "τακτικές αποστολές επιθεώρησης", "κυρώσεις" και "πρόσθετες κυρώσεις", "πρόστιμα"» κλπ.
Οι βολές του άρθρου εναντίον των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Κεδίκογλου, ο οποίος  πιανόμενος από τα μαλλιά του (δηλαδή από τρίχες…) θέλησε να κάνει τις συνήθεις διαβολές  και διεμβολισμούς. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε το ενδιαφέρον του  Κεδίκογλου για το άρθρο του Αλαβάνου ως δυσανάλογο, λαμβανομένων υπόψη των επιδόσεών  του  πρώτου  στην ενημέρωση επί του κυβερνητικού έργου,  όμως η συζήτηση επί της ουσίας έρχεται μετ΄ ου πολύ, λόγω ευρωεκλογών. Και ουδείς πρόκειται να τη γλυτώσει με γενικότητες και εξορκισμούς ….…