ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πιο μεγάλη χώρα, πιο διάσημος προδότης…





Λέτε η Ιταλία να κάνει copy paste της ελληνικής «κρίσης»; Πάντως  ο επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, που θα βρεθεί στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου με αφορμή ένα διεθνές συνέδριο για το μέλλον του ευρώ, παραλληλίζει τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας  Ενρίκο Λέτα με  τον φιλοναζιστή ηγέτη της Νορβηγίας Βίντκουν Κουίσλιγκ , έναν πολύ πιο διάσημο δωσίλογο από τον δικό μας Τσολάκογλου….
  «Η Ιταλία βρίσκεται στα χέρια μιας «κυβέρνησης ανδρείκελων» που ελέγχεται από τη Γερμανία», λέει ο  Γκρίλο,  με αφορμή τη γερμανική πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στην Ιταλία μέσω  Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιδεινώνει  την ύφεση στη χώρα.

Στο ιστολόγιό του  ο Γκρίλο κατηγορεί τον Λέτα ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, όντας  επικεφαλής μιας κυβέρνησης ταγμένης «να διαφυλάσσει τα συμφέροντα των διεθνών πιστωτών μας, αρχής γενομένης από τη Γερμανία». 

 Ο Γκρίλο υποστηρίζει  ότι  η χώρα χρειάζεται να δώσει ώθηση στις επενδύσεις, να περιορίσει τις περιττές δημόσιες δαπάνες, να επαναδιαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση το χρέος της και τους στόχους της όσον αφορά το έλλειμμά της και να αναδιαρθρώσει την αποπληρωμή των ομολόγων της.