ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

H κάμερα ξεσκεπάζει τον Κάμερον

Ο  Μάλθος, κληρικός και οικονομολόγος των αρχών του 19ου αιώνα, έγινε γνωστός για τη θεωρία του περί  του υπερπληθυσμού  που υπερβαίνει τον ρυθμό  αύξησης των τροφίμων, όμως ο ίδιος υποστήριζε την ανάγκη  διατήρησης μιας κατηγορίας παρασιτικών καταναλωτών (υπηρετών κλπ) για την ισορροπία του οικονομικού συστήματος…. Μετά από 200 χρόνια, η ασυνέπεια του Μάλθου κρύφτηκε στα χρονοντούλαπα της  ιστορίας  οικονομικών θεωριών, όμως μια πρωθυπουργική ασυνέπεια ενδέχεται να μην  αποκρυβεί  έστω και μετά δυο αιώνες….

Στη προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια σκηνοθετική ασυνέπεια …Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας Ντέϊβιντ Κάμερον μίλησε σε επίσημο δείπνο που του παρέθεσε ο Δήμαρχος του Λονδίνου, όπου και ανακοίνωσε ότι έρχονται “δύσκολες αποφάσεις” και “επώδυνα μέτρα λιτότητας και για τους Άγγλους πολίτες“. Κι ακόμη υπογράμμισε ότι από δω και πέρα  οι δημόσιες δαπάνες θα πρέπει να συνεχίσουν να πιέζονται, ώστε το Βρετανικό δημόσιο να αποκτήσει μια ριζικά νέα κουλτούρα, αυτή της μόνιμης λιτότητας“.

Όμως ο κ. Κάμερον δεν πρόσεξε το «πλάνο»  εντός του οποίου έκανε  τις θλιβερές εξαγγελίες του. Δε σκέφθηκε φερ’ ειπείν να κρύψει τα είδη πολυτελείας , να φορέσει ο ίδιος ένα τριμμένο τζην κι ένα αντιανεμικό μηχανόβιου  επιβάλλοντας ταυτόχρονα στις κυρίες και στους κυρίους γύρω του να εμφανιστούν ολίγον τι κουρελέ…

Εξ ου και η φωτογραφία που έβγαλε αυτός και η παρέα του προκαλώντας τις επισημάνσεις του  Business Insider για  

·         Ένα τεράστιο χρυσό θρόνο.

·         Ένα χρυσό αναλόγιο.

·         Πανάκριβα κρυστάλλινα ποτήρια και χρυσά δισκοπότηρα  με κρασί.

·         Ένα διακοσμητικό άλογο από ασήμι.

·         Ένα γιγαντιαίο χρυσό κολιέ που φοράει η κυρία που κάθεται στο θρόνο.

·         Σμόκιν με λευκά παπιγιόν

Είδηση από το