ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Άγνοια Μνημονίου απαγορεύεται…

Αντιγράφω από το γνωστό Οικολογικό-Κον Μπεντιτικό σάϊτ «Αριστερή Στρουθοκάμηλος», που παρέχει  γενναιόδωρα το χώρο του στις υπέρ Μνημονίου απόψεις…. 

 Θανάσης Πολλάτος : 


«Τη θέση της παράθεσης επιχειρημάτων έχουν πάρει οι αυτόματες ιαχές μίσους.

Για την ακρίβεια, η παράθεση επιχειρημάτων είναι αδύνατη, τόσο λόγω της ψυχολογίας της μάζας που επικρατεί μετατρέποντας τους ανθρώπους σε ζώα όσο και λόγω της παντελούς άγνοιας για το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων που κατά τ’ άλλα καταγγέλλονται.

Η ρητορική μίσους γίνεται τόσο έντονα πιστευτή από τους θιασώτες της τρομοκρατίας αυτού του τύπου ένεκα πολλών παραγόντων.

Η άγνοια του περιεχομένου του Μνημονίου πρέπει να θεωρείται ολική λόγω της προπαγανδιστικής συσκοτιστικής συμβολής των ΜΜΕ και της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος να το υποστηρίξει ρητά αφού αυτό υποσκάπτει τα συμφέροντα των πελατών του. Έπειτα, η άγνοια συνδυάζεται με την επίσης παντελή έλλειψη ορθολογικής σκέψης και ψυχραιμίας.»

Λέω κι εγώ : Μέσα σε αυτό το γενικό σκηνικό των άσχετων και ανενημέρωτων περί το Μνημόνιο, πού τοποθετείται ο κύριος Χρυσοχοϊδης που ομολόγησε άγνοια   ; Και πού τοποθετείται η κυρία Παναρίτη, η οποία  χάρις στην φιλμογράφηση των εργασιών της ειδικής επιτροπής της Βουλής [(τα φιλμ manent (!)] άφησε την πρωτοφανή μαρτυρία  ότι το πρόσφατο Μνημόνιο των 700 σελίδων (αγγλικό κείμενο +μετάφραση) της  είχε δοθεί μόλις πριν λίγες ώρες;

Όμως το ζήτημα της «κατανόησης» και «εμβάθυνσης» στα του μνημονίου, είναι τόσο σημαντικό όσο η γνώση της Φυσικής  από ένα βομβαρδιζόμενο πολίτη με ναπάλμ. Τι να τις κάνει τις εξισώσεις της Βλητικής, όταν πρέπει ή έστω θέλει να ζήσει;  

Όλο το περισπούδαστο άρθρο  στο http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2012/02/blog-post_27.html#more