ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

"Πύρια" νίκη....

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τον Κορυδαλό : «Σήμερα οι εργαζόμενοι και η νεολαία, όσοι συνθλίβονται από την κρίση, πέρα από διαχωρισμούς – δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί – είναι ώρα να ξεσηκωθούμε» εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ»,8.2.2012
Η κυβέρνηση  κέρδισε τη κοινοβουλευτική μάχη της 12ης  Φεβρουαρίου και «πέρασε» το νέο μνημόνιο, όμως ο Παπαδήμας θα μπορούσε να πει ό,τι  είπε ο  Πύρρος, βασιλιάς της Ηπείρου , ύστερα από μια νικηφόρα μάχη με τους Ρωμαίους : «Άλλη μια τέτοια νίκη και χαθήκαμε…» Γιατί η νίκη του Παπαδήμου και των υπόλοιπων ντελιβεράδων της Τρόϊκας ήταν Πύρρεια, ενώ για πρώτη φορά συνοδεύτηκε από τέτοιας έκτασης  καταστροφές και εμπρησμούς.
Δεν υιοθέτησα ποτέ  κι ούτε τώρα πρόκειται να υιοθετήσω τις συνωμοσιολογικές  ερμηνείες των εμπρησμών και βανδαλισμών, ούτε μετανιώνω που από το βήμα διαφόρων εντύπων όπως και από αυτό τον ιστότοπο διατύπωσα απόψεις για την συμφιλίωση των  πολιτικών δρώμενων με τις γενικότερες ανάγκες του αθηναϊκού κέντρου – για διαδηλώσεις που δεν  προκαλούν ζημιές και κυκλοφοριακά εμφράγματα. Θα έλεγα όμως ότι στη νέα κατάσταση της οιονεί κατοχής της χώρας από τους τροϊκανούς και τους εγχώριους  κουϊσλιγκ, ισχύει πλέον το ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Οι «παράπλευρες απώλειες» είναι αναπόφευκτες.

Οι  Ρώσοι πυρπόλησαν ολόκληρες πόλεις και υποδομές το 1812, για να μην πέσουν στα χέρια των Γάλλων εισβολέων. Ο Βάγκνερ στο «Δακτυλίδι των Νιμπελούγκεν» έδωσε μια γερμανική εκδοχή του πνεύματος της αυτοθυσίας,  που καταλήγει σε αυτοπυρπόληση. Ο καλόγερος Σαμουήλ  αυτοανατινάχθηκε και ανατίναξε το  Κούγκι - ένα  χώρο που αν υπήρχε σήμερα , ενδεχομένως να ήταν υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ...

Οι υπεύθυνοι για  τα δεινά της χώρας, θα πρέπει να καταλάβουν ότι το Κούγκι μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από στοιχείο της ιστορίας του τόπου – δηλαδή  μοτίβο του μέλλοντός του. Ότι οι γερμαναράδες και οι ντόπιοι προδότες μπορεί κάποτε να βρεθούν σε καταστάσεις καμένης γης.

Όπως τόσοι πολίτες, εκφράζω κι εγώ τη λύπη μου στους απλούς ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους και υπέστησαν ζημιές. Όμως σε τούτη τη δύσκολη  ώρα, καλούνται κι αυτοί να μπουν σε σκέψεις για την ευθύνη των «σωτήρων» τους,  που ανέλαβαν να σώσουν τη  χώρα καταστρέφοντας τους κατοίκους της !  Που περιφέρουν από ομιλία σε ομιλία  την έννοια της χώρας σαν ένα πουκάμισο αδειανό.. Που λειτουργούν παρά την διαχρονική επιταγή του Περικλέους στον «Επιτάφιο» : ΑΝΔΡΕΣ ΓΑΡ ΠΟΛΙΣ !    Ή ,  με τους όρους που έθεσε το ζήτημα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος, το 1974, εξαγγέλλοντας την ίδρυση της παράταξής του :

 «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, ...."
ΥΓ. Επί τρία περίπου χρόνια, ο ιστότοπος αυτός λειτουργούσε με την προμετωπίδα : «Για μια οικολογία εναντίον της Νέας Τάξης. Με Δημοκρατία και Πολιτισμό. Χωρίς σοβαροφάνεια και σοφολογιωτατισμούς». Από σήμερα η προμετωπίδα αλλάζει.  Γιατί όλοι πρέπει να αλλάξουμε  και να εργαστούμε πιο δυνατά και άμεσα, για το μεγάλο αντικατοχικό κίνημα.