ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Συμβαίνουν και στην Πορτογαλία , του Μιχάλη Μιχελή


Oι εφημερίδες της Πορτογαλίας, αναφερόμενες στο γεγονός των κινητοποιήσεων (στο Πόρτο 80.000 άτομα και σε πολλές άλλες πόλεις), σε πρωτοσέλιδα γράφουν :

«Ο πρωθυπουργός  Ζοζέ Σώκρατες, μας κορόιδεψε. Είπε το έλλειμμα της χώρας ότι ήταν 5,9% του ΑΕΠ, ενώ ήταν 9%. Οι Ευρωπαίοι μας κατηγορούν, ότι πλαστογραφήσαμε τα στατιστικά στοιχεία, για να τους κοροϊδεύουμε συστηματικά»!

Για μια δεκαετία τώρα, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, πιστεύοντας ότι το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι έχει κοινό λογαριασμό και δεν έχει αντίρρηση, (όλοι οι συγκάτοικοι του να περνούν καλά), είχε ξοδέψει μεγάλα ποσά για φαραωνικά έργα, που είχαν φυσικά την επικρότηση των Ευρωπαίων (και του Μπαρόζο).

Διεύρυνση του τρένου υψηλών ταχυτήτων (TGV) στην Πορτογαλία. Υπερβολικά έξοδα, για ανακαίνιση και δημιουργία σταδίων και υποδομών, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (2004). Εκμοντερνισμός του αεροδρομίου Λισσαβόνας. Σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, Τεράστια φράγματα, αγροτικές επιδοτήσεις, αυξήσεις μισθών και κοινωνικής φροντίδας. Έργα, έργα, έργα… που κάνανε τις τράπεζες και τις κατασκευαστικές ακόμη πιο πλούσιες. Από τις ΑΠΕ μέχρι τις οικοδομές.


Η εξέγερση των μορφωμένων φτωχών, με τα διδακτορικά και τις ξένες γλώσσες, τα gadgets και με τα όνειρα (για μια καλή ζωή), βγήκε στους δρόμους, κρατώντας πανό.

«Είμαστε η γενιά των 500 ευρώ. Το σύγχρονο προλεταριάτο».

«Ζητάμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια».

«Η δημοκρατία σας είναι στραβή. Γιατί δεν βλέπει το πορτοφόλι μας»;

«Τόσα χρόνια μας λέγατε, ότι λεφτά υπάρχουν»!

«Νέοι χωρίς μέλλον, γέροι χωρίς ελπίδα, λαός της συμφοράς».

Όλο το άρθρο του Μιχελή στο
                                 http://oikologein.blogspot.com/